PGD Babiči: Gasilke in gasilci so se razveselili dveh novih vozil

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na občnem zboru Prostovoljnega gasilskega društva Babiči, ki je potekal minuli petek, so se gasilke in gasilci razveselili dveh novih vozil. Gre za večje gasilsko vozilo za gašenje gozdnih požarov in gasilsko vozilo za prevoz moštva.

Ključe vozil je v imenu župana, poveljniku Prostovoljnega gasilskega društva Babiči Mavriciju Košancu predala podžupanja Olga Franca, ki se je gasilcem zahvalila za njihovo delo in ob tem napovedala, da bo naslednja večja naložba na področju gasilstva izgradnja novega gasilskega doma PGD Babiči.

Kot so zapisali ne portalu eKoper, naj bi gradbeno dovoljenje občina pridobila še v tem letu, z gradnjo pa bi začela takoj za tem. Vrednost naložbe znaša nekaj manj kot 500 tisoč evrov, zaključila pa naj bi se predvidoma leta 2021.

 width=
Foto: MOK

Prostovoljno gasilsko društvo Babiči ima dolgoletno tradicijo, saj deluje že od leta 1976. Danes je v njem 136 članov, od tega kar 42 operativnih gasilcev, ki pokrivajo območje naselij Boršt, Glem, Labor, Babiči, Bočaji, Kozloviči, Lopar, Marezige, Montinjan, Trsek, Truške, Bonini, Čentur in Vanganel.