SVETOVNI DAN POEZIJE: Literarni večer s tržaškimi pesnicami

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ob svetovnem dnevu poezije bo Kulturni klub v sodelovanju s knjigarno Libris, v četrtek, 21. marca, ob 18. uri, organiziral literarni večer, ki bo potekal v prostorih Librisovega antikvariata v Repičevi ulici 3.

Literarni večer bodo popestrile tržaške pesnice Majda Artač Sturman, ki bo predstavila svoje pesmi iz pesmarice (O)graditi srečo, Marija Kostnapfel bo predstavila svojo knjigo, ki jo je poimenovale enostavno Pesmi, posebno pesmarico z naslovom Hiša razvajenih otrok, pa bo predstavila Sanja Širec. Z gostjami se bosta pogovarjali Vladka Tucovič in Jasna Čebron.

O tržaških pesnicah

Majda Artač Sturman je tržaška profesorica slovenščine in latinščine. Piše pesmi in prozo za odrasle in otroke, kratke pripovedi in eseje. Izdala je štiri pesniške zbirke, knjigo kratke proze, izbor pravljic in esejistično knjigo o Gregorčiču.

Marija Kostnapfel je profesorica slovenščine na goriških in tržaških šolah. Pesmi je dolgo objavljala revijalno in jih združila v zbirki Pesmi. Strokovno se je posvečala preučevanju Balantičeve poezije.

Sanja Širec je profesorica slovenščine. Poučuje na slovenskih in italijanskih tržaških šolah. Veliko prevaja slovenske književnike v hrvaščino. Poezijo piše v hrvaščini in slovenščini, objavila jo je v dveh zbirkah.