RD Koper morali priznati prevlado Velenjčanom

Deli novico s tvojimi prijatelji

Rokometaši RD Koper so včeraj gostovali pri trenutno eni izmed najboljših ekip lige NLB, velenjskemu Gorenju. V prvem delu srečanja so se Koprčani še uspeli upirati, nato pa popolnoma popustili, čemur priča tudi končni rezultat tekme, 28 : 21.

Tekmo so sicer že začeli nekoliko v krču, ampak uspeli z nasprotnikom držati priključek dveh zadetkov vse do 12.minute prvega polčasa. Nato pa jim je začela popuščati koncentracija. Gostitelji so nezbranost koprskih rokometašev dobro izkoristili in hitro povedli.

“Do konca polčasa nismo več našli odgovora na hitro in natančno igro domače ekipe. Na odmor smo se odpravili s kar sedmimi zadetki zaostanka, 15 : 8,” so zapisali RD Koper.

Tudi drugi polčas je bila podobna slika prvega. Do 42.minute tekme so se Velenjčani uspeli oddaljiti že za deset zadetkov, 22 : 12. V ekipo RD Koper se je naselila nervoza, kar se je odražalo tudi na igrišču. Do konca tekme so svoj zaostanek sicer uspeli znižati, pa vendar to ni bilo dovolj. Končni rezultat je bil tako 28 : 21 za Velenje.

S štirimi zadetki sta bila najboljša strelca ekipe Rok Marić in Nejc Planinc, po 3-krat sta zadela Marko Matijašević in Janez Guček.

18.4. koprske rokometaše čaka pomembna tekma za četrto mesto lestvice lige NLB. V domači Bonifiki bodo gostili ekipo mariborskega Branika. Tekma se bo pričela ob 19:30.