6. Luka Koper Istrski maraton prinaša tudi pester spremljevalni program

Deli novico s tvojimi prijatelji

Obeta se tekaško obarvan vikend, ki ga bodo spremljale tudi zanive dodatne dejavnosti predvsem namenjene otrokom. 6. Luka Koper Istrski maraton se bo začel v soboto 13, aprila in zaključil v nedeljo 14. aprila.

V soboto, 13. aprila, bodo od 11. ure dalje na vrsti Kapkovi otroški teki. Na proge se bo podalo nekaj več kot 500 otrok, organizator zato vse starše naproša, da pridejo na prizorišče dovolj zgodaj, da bodo v miru poiskali parkirišče in skupaj z malim tekačem dvignili štartno številko. Priporočajo, da svoje vozilo parkirate v Luciji, saj bo v Portorožu zaprta cesta Obala od TIC-a do teniških igrišč.

Po končanem teku bo otrokom namenjen zanimiv spremljevalni program na plaži, kjer jih bo med drugim pričakal tudi čarodej.V nedeljo, 14. aprila, bo v Portorožu ob 9.30 štart Luka Koper maratona, ob 10. uri pa Hofer rekreativnega teka. Vsem tekačem in obiskovalcem organizator priporoča, da se od doma odpravijo precej bolj zgodaj kot običajno, saj bodo številne ceste in ulice zaprte, bližnja parkirišča pa morda že zasedena (zapore cest najdete TUKAJ!). V Kopru pri Taverni bo ob 11.15 pa bo potekal štart OMV polmaratona, tukaj polmaratonci tudi prevzamejo svoje številke (in ne v Portorožu).

Prav vsem tekačem svetujejo – maratonci, polmaratonci in rekreativci izognite se prometni in parkirni gneči v Portorožu in avtomobil pustite v Kopru, parkirišča, ki bodo na voljo najdete TUKAJ!. Do Portoroža in nazaj so organizirani brezplačni avtobusni prevozi, ki vas bodo pravočasno pripeljali na štart vašega teka. Posebej opozarjajo, da se odpravite na pot veliko prej kot običajno, da ne boste ostali v prometni gneči. Priporočajo, da pridete na mesto štarta vsaj 2 uri pred štartom, da se boste lahko v miru pripravili na svoj tek.

Zaradi zagotavljanja varnosti tekačev bodo namreč med 7. in 18. uro zaprte tudi številne ceste in poti, še posebej veliko zapor bo v Izoli in Portorožu, za nekaj časa bo zaprta tudi obalna cesta. Zapore cest najdete TUKAJ!

Osrednji spremljevalni program bo v nedeljo potekal na Centralni plaži Portorož, kjer bo na odru nad morjem potekala podelitev medalj najboljšim tekačem, nastopila bo domačinka Anika Horvat z bendom, prostovoljce pa čaka torta v zahvalo za sodelovanje.

Več informacij najdete TUKAJ!