GARAŽNA RAZPRODAJA: Dobrodelni upokojenci v Piranu prirejajo tržnico ponovne uporabe

Deli novico s tvojimi prijatelji

Imate doma oblačila in stvari, ki vam jemljejo prostor, ki jih ne potrebujete ali ne želite več? Društvo upokojencev Piran organizira v petek, 12. 4. 2019, od 10. do 16. ure sejem Garažna razprodaja na stojnicah lucijske tržnice.

Namen tržnice je podariti ali za simbolično ceno oddati oblačila ter razne druge stvari ljudem, ki to potrebujejo in tako omogočiti njihovo ponovno uporabo.

Zainteresirani, ki želite sodelovati, se predhodno prijavite pri Društvu upokojencev Piran, Obala 114/B osebno, ali pokličite na 031 408 533, 051 635 891 ali prek e-pošte na dupiran@siol.net.

Tekstilni odpadki so najhitreje rastoči odpadki v Evropski uniji. Po napovedih se bodo še povečevali. Kar 90 % odsluženega tekstila lahko predelamo in ponovno uporabimo, kar je tudi moto upokojencev, ki so se odločili podariti oblačila, ki jih več ne potrebujejo.

Veliko bolje, kot da oblačila vržete v smeti, je, da jih vržete v zabojnike za tekstil, bolj ozaveščeni jih podarijo. Možnosti je veliko: zabojniki, Rdeč križ, Karitas, Zveza prijateljev mladine, Centri ponovne uporabe, Zadruga dobrote, Materinski dom, Anina zvezdica, Facebook, Splet, Omara.si, Podarimo.si, Izmenjevalnice: Walfdorska šola – Tekstilnica, različne srednje šole in druge organizacije, ki bodo z veseljem poskrbeli, da bodo oblačila, ki ji ne nosite več, tako ali drugače, ponovno uporabljena.