Gasilskim društvom letos 150.000 evrov za izvajanje redne dejavnosti

Deli novico s tvojimi prijatelji

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je včeraj z desetimi prostovoljnimi gasilskimi društvi in Obalno gasilsko zvezo Koper podpisal pogodbe za financiranje gasilske javne službe v letu 2019. Letos bo tako Mestna občina Koper prostovoljnim gasilskim organizacijam namenila 150.000 evrov sredstev za redno dejavnost in še skoraj 354.000 evrov za investicije, so sporočili z Mestne občine Koper.

Na Mestni občini Koper so prostovoljne gasilske organizacije včeraj podpisale pogodbe za financiranje gasilske javne službe v letu 2019. »Zavedamo se, kako pomembno in plemenito poslanstvo opravljate, zato si brez vas težko predstavljamo neko skupnost. Prepričan sem, da bomo tudi v prihodnje dobro sodelovali,« je gasilce pozdravil koprski župan. Vodja službe za zaščito in reševanje Igor Rakar je ob tem dodal, da so sredstva letos še nekoliko višja kot lani, cilj pa je, da bi v prihodnje prostovoljnim gasilskim organizacijam namenili sredstva v višini 160.000 evrov, kolikor so prejemali pred finančno krizo.

Obalna gasilska zveza Koper bo za redno dejavnost letos prejela 36.000 evrov sredstev, prostovoljna gasilska društva s prvo kategorijo 9.120 evrov, prostovoljna gasilska društva z drugo kategorijo pa 13.680 evrov.

Mestna občina Koper bo poleg tega letos namenila 354.000 evrov za investicije, in sicer 30.000 evrov za nakup gasilske zaščitne in reševalne opreme, 120.000 evrov za gasilska vozila in še skoraj 94.000 evrov za gasilske domove. PGD Babiči, PGD Dol in PGD Gradin bodo tako letos prejeli vsak po eno gasilsko vozilo za prevoz gasilskega moštva GVM-1, v Rakitovcu je občina uredila dostopne poti in okolico gasilskega doma, v Hrvatinih je letos v načrtu izgradnja prizidka gasilskega doma, v Babičih pa je v pripravi investicijska dokumentacija DIIP za novi gasilski dom, so še sporočili s koprske občine.