RD KOPER: Bor Breznikar v prvo ekipo, Adam Bratkovič v Francijo

Deli novico s tvojimi prijatelji

V članske vrste bo v naslednji sezoni prestopil mladinec RD Kopra, Bor Breznikar. 20-letni desnokrilni igralec bo po odhodu Adama Bratkoviča postal »desna« roka Nejca Planinca, ki  je s klubom že podaljšal pogodbo za naslednji dve sezoni.

Po koncu sezone Adam Bratkovič zapušča matični klub. Seli se v tujino in kot pravi sam, je vsak odhod iz matičnega kluba težak: “Glede na to, da prvič odhajam iz svojega matičnega kluba,  kjer sem preživel vsa ta leta, so moji občutki trenutno mešani. Po propadu starega Cimosa smo klub iz 3. lige znova dvignili in skupaj preživeli veliko nepozabnih trenutkov. Jasno je, da je težko zapustiti soigralce, prijatelje, družino, a je po vseh teh letih napočil trenutek za korak naprej v moji karieri. Rad bi se zahvalil vsem, ki so v teh letih delovali v klubu, trenerjem mlajših kategorij kateri so mi omogočili razvoj tako rokometno in kar je zame najpomembnejše predvsem osebnostno ter našim zvestim navijačem kateri nam stojijo ob strani od samega začetka.” Adam se na obrobje francoske prestolnice seli v sredini julija, do takrat pa bo osredotočen na končnico državnega prvenstva.

 width=
rptnb

22-letnemu Nejcu Planincu bo družbo na desnem krilu v naslednji sezoni delal mladi in perspektivni Bor Breznikar: “S tem, da so mi uprava kluba in trener ponudili prestop k prvi ekipi, so mi izkazali zaupanje. Zavedam se, da sem z delom dokazal, da si ga tudi zaslužim. Sedaj pa vse stoji na meni. To je šele začetek. Želim trdo trenirati, se dokazati trenerju, pridobiti zaupanje soigralcev in iz te priložnosti iztržiti čim več. Vsekakor je to pomemben mejnik v moji rokometni karieri, saj strmim k temu, da bo rokomet predstavljal kar velik del mojega življenja.

Bor je član koprskega kluba že od leta 2009, kjer je kot večina mladih koprskih rokometašev, začel svoje rokometne korake. V rumeno-modrih barvah je zaigral v naših mlajših selekcijah, v tekoči sezoni, 2018/2019, pa je poleg koprske mladinske ekipe, zaigral še kot posojeni igralec članske ekipe RK Ajdovščine: “Sezona v 1.B ligi mi je zelo koristila. Imel sem stalno minutažo, igral sem na višjem nivoju kot do sedaj v mlajših selekcijah. Zavedam se, da je 1.liga, ki me čaka v naslednji sezoni, tehnično zahtevnejša in bom moral še veliko trenirati. Zagotovo pa mi je sezona v Ajdovščini zelo koristila. Verjamem, da sem priložnost izkoristil in nestrpno že čakam začetek prihodnje sezone.” V Ajdovščini je do sedaj odigral 22 tekem in zadel 69-krat.

V naslednji sezoni, 2019/2020, bo tako branil barve koprskega prvoligaša: “Zavedam se, da večina igralcev prej ali slej zapusti svoj matični klub, ampak mi tu nadaljujemo svojo politiko in želimo nadaljevati s svojo rokometno šolo. Priložnost v članski ekipi bo dobil  še marsikateri rokometaš naše rokometne šole, eden izmed teh je Bor Breznikar. Upam, da bo on in ostali, ki bodo dobili priložnost v naslednji sezoni zaigrati za prvo ekipo, pokazali vse kar jih učimo že od predselekcije naprej, da imamo dobro rokometno šolo in da se fantje lahko dokazujejo v prvi slovenski rokometni ligi,” je o okrepitvi dodal trener Uroš Rapotec.

Kako pa Bor Breznikar vidi svojega bodočega trenerja Rapotca? Bor:“Učiti se od Uroša mi predstavlja izjemno čast. Spomnim se, ko sem še kot 7-letni otrok prihajal na tekme in navijal zanj. Že takrat mi je bil velik vzornik. Vesel sem, da je tudi on izrazil zaupanje vame in me želi v svoji ekipi. Od njega sem se že veliko naučil in verjamem, da se še veliko bom.”