Sezonska zapora piranske Punte in velikonočni prazniki

Deli novico s tvojimi prijatelji

Z Okolja Piran obveščajo, da skladno z Odlokom o cestnoprometni ureditvi v občini Piran in sklepom župana z dne 22.3.2019, 20. aprila začne veljati sezonska zapora piranske Punte.

Piranska Punta v času turistične sezone pridobi statut območja za pešce, kjer je promet dovoljen le med 6. in 10. uro, ostali del dneva pa je namenjena brezskrbnemu sprehajanju, kopanju, igranju. Od sobote dalje se torej parkiranje avtomobilov seli na parkirišče Fornače, ki ga z mestnim jedrom povezuje brezplačni avtobus.

“Že v lanskem letu smo povečali gostoto avtobusnih prevozov in s tem olajšali prebivalcem in obiskovalcem starega mestnega jedra dostop do svojih domov,” so sporočili z Okolja Piran.

Vozni red brezplačnega avtobusa je objavljen na spletni strani Okolja Piran, od koder si ga lahko tudi natisnete, da ga imate vedno pri roki: http://okoljepiran.si/dejavnosti/sektor-turisticne-infrastrukture-2/promet/vozni-red/ .

“Velikonočni prazniki predstavljajo začetek turistične sezone, so tudi nekakšen pokazatelj kakšna sezona bo sledila. Napovedi turističnih delavcev so zelo obetavni za letošnje poletje, pričakujemo lahko zelo veliko število obiskovalcev,” so še dodali.