BERITE! Noč knjige bo objela Koper

Deli novico s tvojimi prijatelji

Noč knjige 2019 že trka na vrata. Številni dogodki v sklopu tega mednarodnega projekta nas v prihodnjih dneh čakajo tudi v destinaciji Koper, so sporočili s Turistične organizacije Koper.

Tako bodo Noč knjige, prireditev, ki jo obeležujemo 23. aprila, ta dan z branjem zgodb v narečju obeležili v Obalnem domu upokojencev, na Srednji tehniški šoli Koper bodo dijaki brali svoja literarna besedila, predstavljen bo tudi alpinistični roman Zvezdnate noči, v knjigarni Mladinske knjige v Kopru pa pripravljajo pogovor ob izidu knjige Jaše Zlobca.

Pestro bo tudi v naslednjih dneh. Tako bodo v koprskem Večgeneracijskem centru Morje 29. aprila pripravili ustvarjalni delavnici za otroke, na katerih bodo izdelovali knjižne kazalke, 30. aprila pa bodo v pravljičnem vzdušju ustvarjali, brali, risali, barvali in se družili s Tačkami pomagačkami.

Že ta konec tedna pa bodo Noč knjige obeležili v Marezigah. Nocoj bodo v šolski knjižnici gostili terapevtske kužke Tačke pomagačke, ustvarjali bodo v slogu kamišibaj gledališča, šli na nočni pohod, nato pa bo sledilo branje za sanje …