Koprski rokometaši tokrat slavili na domačem parketu

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po reprezentančnem odmoru so koprski rokometaši v domači Bonifiki gostili ekipo Maribor Branika. Tekma je bila zanje več kot pomembna, saj je štela le zmaga, ki bi Koprčane približala četrtemu mestu lestvice ter tako korak do Evrope. Z borbeno predstavo in kolektivno igro so tekmo uspešno pripeljali do konca in zasluženo slavili z 31 : 24.

Tekmo so začeli obetavno in že v uvodnih minutah povedli za tri zadetke. Svojo prednost so uspešno držali le nekaj minut, na kar smo nekoliko popustili v obrambi ter dopustili ekipi mariborskega Branika, da nas je ulovila na izenačenje. V naslednjih minutah so Mariborčani izkoristili naše napake in tehtnico obrnili sebi v prid. V 20.minuti tekme so si gostje uspeli priigrati tri zadetke prednosti, 8 : 11, kar pa je bilo prvo in edino vodstvo gostujoče ekipe. Če je v prvem delu polčasa blestel Thomas Postogna (4 obrambe), je v drugem delu to vlogo prevzel Marin Đurica. Z minuto odmora je hitro odreagiral Uroš Rapotec. Do konca polčasa so si koprski rokometaši ponovno uspeli priigrati minimalno prednost dveh zadetkov, 17 : 15.

V drugem polčasu so nato pokazali kolektivno in borbeno igro. Že v 37.minuti so si uspeli priigrati šest zadetkov prednosti. V mariborsko igro se je naselila nervoza. Veliko izgubljenih žog gostujoče ekipe so Kkoprčani znali dobro izkoristiti in s hitrimi protinapadi prednost držali na šestih zadetkih. Tekmo so Primorci uspešno pripeljali do konca in se zasluženo veselili prve zmage končnice za prvaka, 31 : 24.