Marina Portorož letos prvič organizira Nautico, ki so ji dodali še karavaning in kamping

Deli novico s tvojimi prijatelji

V Marini Portorož bodo letos postregli z izvedbo novega mednarodnega navtičnega sejma Nautica, ki bo potekal med 16. in 19. majem. Mesec pred prireditvijo imajo že skoraj vse zmogljivosti povsem polne. Predstavilo se bo približno 150 razstavljavcev in okoli 100 plovil, poleg tega pa organizatorji napovedujejo bogato obsejemsko dogajanje z glasbenimi in modnimi dogodki.

Nov mednarodni navtični sejem Nautica Marina Portorož bo potekal v istem terminu kot je pretekla leta Internautica, s to razliko, da dogodek tokrat prvič organizira Marina Portorož. Kot je na četrtkovi novinarski konferenci poudaril direktor marine Sebastjan Selan, imajo mesec dni pred začetkom sejma skoraj stoodstotno zapolnjene kapacitete, kar po njegovem “realno odraža prednost drugačnega načina dela in organizacije sejma”.

Ljudje bodo svoje oči lahko napasli na kar deset odstotkov večji površini kot sicer. Dogajanje bo tako postavljeno v dva velika šotora, dve pokriti hali, na štiri odprte ploščadi ter priveze v morju. Organizatorji pričakujejo približno150 razstavljavcev ter okoli 100 plovil, od tega naj bi jih bilo 60 v vodi in 40 na kopnem.

Poleg velikih jadrnic ter velikih motornih plovil in jaht bodo na ogled tudi manjša plovila na kopnem, kot so gliserji in gumenjaki, kot zanimivost naj omenimo, da se bodo na sejmu predstavili tudi proizvajalci oblačil in opreme za navtiko, rezervnih in dopolnilih delov za plovila. Poleg naštetega so Nautici dodali še karavaning in kamping, ki mu bodo namenili eno od razstavnih ploščadi.

Organizatorji pričakujejo okoli 15.000 obiskovalcev, ki jim zagotovo ne bo dolgčas, saj bo organiziranih tudi veliko obsejemskih dejavnosti. Tako bodo obiskovalci uživali ob koncertih slovenskih glasbenikov, kot so Vlado Kreslin, Helena Blagne, Tanja Žagar in Sašo Gačnik. Priredili bodo tudi glasbeni festival Marina Music Fest in dnevnobodo potekale modne revije, med drugim polfinalni izbor za Miss Slovenije, veliko zanimanja pa bo zagotovo požela tudi medijska regata.