V Padno na praznik olja in bledeža po dogodivščino

Deli novico s tvojimi prijatelji

Konec tedna bo ponudil čudovito priložnost za odkrivanje piranskega podeželja. Osmi Praznik olja in bledeža v Padni bo poleg pristnih vaških doživetij prinesel tudi veliko odlične kulinarike, priložnosti za rekreacijo ter obilico zabave z nastopom Bruna in Giordana ter koncertom Fritul in Prifarskih muzikantov.

Konec tedna bo v Padni potekal osmi Praznik olja in bledeža. Vaščani bodo odprli svoja dvorišča in ponudili domače jedi, obiskali pa boste lahko tudi tržnico avtohtonih sort oljčnega olja in domačih proizvodov Feel & Taste. Med tradicionalnimi istrskimi jedmi bodo kraljevale kulinarične mojstrovine iz bledeža, kot v teh krajih pravijo blitvi. Obiskovalci bodo lahko tudi glasovali za najboljšo blitvino jed, zmagovalec pa bo razglašen v nedeljo zvečer. Na voljo bodo degustacijski kuponi po en evro, in sicer v paketih po pet in po deset kuponov. Ob nakupu večjega paketa bodo obiskovalci prejeli tudi manjše darilo, spominček na Padno.

Prireditev se bo pričela v soboto, 27. aprila, ob 11. uri s slavnostnim odprtjem praznika ob spremljavi KD Šavrini in anka Šavrinke ter pihalnega orkestra iz Buj. Dogodek bo povezovala Zora Mužinić, občinstvo pa bosta nagovorila tudi predsednik Krajevne skupnosti Padna Robert Titan in direktor Turističnega združenja Portorož, mag. Igor Novel. Med 9.00 in 16.00 bo na balinišču BK Mlinar potekal balinarski turnir, ob 18. uri pa bodo zadišale dobrote, ki jih bosta v kulinaričnem dvoboju pripravila masterchefinja Sara Rutar in kuharski virtuoz Darko Maršič. Večer se bo zaključil s projekcijo dokumentarnega filma o Padni in istrskimi melodijami ob nastopu ženske klape Fritule.

Tudi v nedeljo bo v Padni živahno. Poleg kulinaričnih užitkov bo program ponudil tudi veliko priložnosti za smeh in zabavo. Ob 18. uri bosta z gledališko predstavo nastopila simpatična radijska lika Bruno in Giordano, praznik pa bo sklenjen s koncertom skupine Prifarski muzikanti.

Oba dneva bodo ob 14. uri organizirane otroške ustvarjalne delavnice z Ingrid Grižon, ob 15. uri pa se bodo obiskovalci lahko podali na voden ogled Padne in njenih skritih kotičkov. Praznik bo ponudil tudi lepo priložnost za pohod ali kolesarski izlet s slikovitimi razgledi po okoliških gričih. V soboto bo organiziran spomladanski pohod za družine in rekreativce iz Padne v Novo vas, v nedeljo pa kolesarski izlet z električnimi kolesi do Krkavč (obvezna je predhodna prijava v TIC Portorož, tel: 05 674 22 20 ali mail: ticpo@portoroz.si). Tako pohodnike kot kolesarje bo ob zaključku izleta v Padni čakala topla malica.

Vse aktivnosti, predstave in koncerti bodo brezplačni. V času praznika bodo organizirani brezplačni avtobusni prevozi na relaciji Piran-Portorož-Lucija-Sečovlje-Padna. Urnik odhodov avtobusa iz Pirana v soboto in nedeljo: ob 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00 in 19.00. Zadnji odhod iz Padne bo ob 22. uri.