Tigri tudi tokrat niso prepustili zmage nasprotniku

Deli novico s tvojimi prijatelji

Košarkarji Sixt Primorske so odlično začeli izločilne boje državnega prvenstva, potem ko so na prvi četrtfinalni tekmi Zlatorog premagali z 98:74. Prva priložnost za napredovanje v polfinale jih čaka že ta petek, ko bo dvorana Tri lilije v Laškem ob 19. uri gostila drugo tekmo niza.

V primeru, da bo zmagovalec druge tekme Zlatorog, bo tretja, odločilna tekma četrtfinalnega niza na sporedu v ponedeljek, 7. maja, ob 18. uri znova v Kopru.

Koprski tigri na prvem dejanju končnice Lige Nova KBM te sezone tekmecem niso dopustili niti najmanjših možnosti za presenečenje. Ob koncu druge minute so Laščani še povedli s 4:2, nato pa so z dobro igro v obrambi Primorci stopili v ospredje ter uvodnih 10 minut z atraktivnim košem Luke Vončine ob zvoku sirene dobili z 31:16.

Gostitelji tudi v drugi četrtini niso popuščali. Po slabih treh minutah je Jan Kosi z zabijanjem naskok svoje ekipe prvič povišal na 20 točk (38:18), v preostanku tekme pa s soigralci tekmo mirno pripeljal h koncu.

Najboljši posameznik Sixt Primorske je bil znova Marjan Čakarun, ki ga je pred končnico Košarkarska zveza Slovenije imenovala za najkoristnejšega košarkarja Lige za prvaka. Hrvaški center je tokrat 16 točkam dodal šest skokov in štiri podaje (indeks 24). S po 14 točkami sta mu sledila Marko Jagodić-Kuridža in Žan Mark Šiško. Slednji je ob tem vpisal še osem podaj.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske: “Čestitke fantom za zmago. Z dobro obrambo smo si na začetku priigrali prednost. Nato nam je energija nekoliko pošla. S tem smo Zlatorogu dovolili, da drugi polčas tekme odigra dobro, za kar jim tudi čestitam. Zahvaliti se moram našim navijačem za podporo. Čez tri dni nas čaka nova tekma z istimi tekmeci, za katere sem prepričan, da bodo še boljši kot v Kopru. Mi se moramo v Laško podati s ciljem, da četrtfinalni niz tam končamo.”

Jan Kosi, košarkar Sixt Primorske: “Prvo četrtfinalno tekmo smo zaključili z zanesljivo zmago. V petek nas v Laškem čaka druga tekma. Vemo, da v dvorani Tri lilije ni lahko igrati. Upam, da se tudi od tam domov vrnemo z zmago.”