V Postojnski jami dočakali že 39-milijontega obiskovalca

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na daleč najbolj deževen dan v zgodovini, so v Postojnski jami obeležili že 39-milijontega obiskovalca. Srečnež Graeme Ellis prihaja iz Nove Zelandije. Jamo je obiskal v sklopu daljšega potovanja po Evropi, na katero sta se odpravila s soprogo. Za nagrado sta presrečna zakonca prejela vikend paket za dve osebi v butičnem hotelu Vila Planinka na Jezerskem.

Je pa nagrada zanetila manjši zakonski prepir med nagrajencem in soprogo, ker se nista mogla odločiti, kako nadaljevati naslednjih 6 tednov poti po Evropi. Ob prejemu nagrade je bil Graeme Ellis vidno presenečen, tudi soproga se ob podelitvi nagrad kar ni mogla nehati smejati.

 width=
Ob prejemu nagrade je bil Graeme Ellis vidno presenečen.

Poleg 39-milijontega obiskovalca so nagradili tudi srečna osmoljenca, ki sta obiskala jamo z vstopnicama natisnjenima tik pred in za 39-milijontim obiskovalcem. 38.999.999. obiskovalka je bila tretješolka Nika iz Osnovne šole Draga Bajca Vipava, ki je sicer doma iz Podnanosa in si je jamo ogledala v sklopu šolskega izleta. Za nagrado je prejela tridnevno smučarsko karto za smučanje na Cerknem. Ob prejemu nagrade jo je zaskrbelo, ker ne zna smučati, a so poskrbeli tudi za učitelja smučanja.

 width=
38.999.999. obiskovalka je bila tretješolka Nika iz Osnovne šole Draga Bajca Vipava.

Prvi obiskovalec, ki je zakorakal proti 40-milijontem pa je bil Eduardo Miralles iz Španije, ki kolesari po Sloveniji. Za nagrado je prejel 2 vstopnici za poseben ogled Tajnih prostorov Hotela Jama. Vsi trije obiskovalci so prejeli tudi stekleno človeško ribico, monografijo Postojnske jame in se tradicionalno vpisali v modro knjigo posebnih obiskovalcev.

 width=
Za obiskovalce so pripravili še posebno presenečje, saj so nad deročo reko Pivko napeli 56 m dolg »slackline.«

Za obiskovalce so pripravili še posebno presenečje, saj so nad deročo reko Pivko napeli 56 m dolg »slackline«, po katerem se je pogumno sprehodil »sodobni Luka Čeč«. Luka Čeč je bil raziskovalec, ki je leta 1818 prečkal podzemno Pivko in zakorakal v še neraziskano temo.

 width=
Vsi trije nagrajeni obiskovalci so prejeli tudi stekleno človeško ribico, monografijo Postojnske jame in se tradicionalno vpisali v modro knjigo posebnih obiskovalcev.

 

Petra Mežnarc