OPN OBČINE IZOLA: Občani lahko pripombe in predloge podajo še do 11. julija

Deli novico s tvojimi prijatelji

V ponedeljek 13. 5. 2019 se je pričelo z javno razgrnitvijo dopolnjenega osnutka OPN Občine Izola. “Prostore Urada za prostor in nepremičnine Občine Izola, kjer je gradivo razgrnjeno, je obiskalo že kar nekaj posameznikov, pa tudi telefonskih klicev in elektronskih sporočil ni bilo malo”, so povedali na izolski občini.

Prav tako sta prispeli prvi dve pripombi. »Posameznike je zanimala predvsem namembnost njihovih zemljišč ter pogoji za gradnjo na teh zemljiščih«, so še pojasnili. Ob tem so povedali, da so razlogi za pripravo OPN starost obstoječih prostorskih sestavin družbenih planov ter spremenjen družbeni, ekonomski in pravni sistem. OPN določa območja in usmeritve, ki so pomembna za razvoj občine, poleg tega obravnava tudi številne vloge posameznih pobudnikov za spremembe pogojev gradnje ter razvojne pobude na posameznih zemljiščih.

 width=
Morebitne pripombe na razgrnjeno gradivo se lahko poda tudi na obrazcih, ki se nahajajo v prostorih razgrnitve in na spletni strani občine Izola.

Javna razgrnitev bo trajala do vključno 11. 7.2019. V tem času bodo organizirali dve javni razpravi in sicer v torek, 18. 6. 2019, s pričetkom ob 16. uri, v Art kinu Odeon, Izola in v sredo, 26. 6. 2019, s pričetkom ob 16. uri, v dvorani Zadružnega doma Korte. Gradivo je dostopno v prostorih občine Izola, Postojnska ulica 3, Izola, v prostorih krajevnih skupnosti Korte, Livade in Jagodje-Dobrava ter na spletni strani občine Izola http://izola.si/razpisi-in-objave/javna-razgrnitev-obcinski-prostorski-nacrt-opn/. Kot so povedali na občini, se lahko morebitne pripombe na razgrnjeno gradivo poda tudi na obrazcih, ki se nahajajo v prostorih razgrnitve in na spletni strani občine Izola. Za vse informacije so strankam na voljo na Uradu za prostor in nepremičnine Občine Izola.

 

Petra Mežnarc