OGROŽENA PODTALNICA? Pri Hrastovljah iztiril vlak, ki je prevažal kerozin

Deli novico s tvojimi prijatelji

V predoru Hrastovlje na železniški progi proti Kopru je popoldne nekaj pred 15. uro iztirilo šest vagonov tovornega vlaka, pri čemer nihče ni bil poškodovan, je potrdil predstavnik policijske uprave Koper Dimitrij Marušič. 6 vagonov, ki je iztirilo pa je prevažalo kerozin. Vzrok nesreče še ni znan, sicer pa naj bi po zadnjih znanih podatkih vzrok za iztirjenje bilo udrtje tira ali ovira na tiru.

Dve cisterni puščata gorivo. Gasilci so zaradi nevarnosti eksplozije mesto nesreče polili s peno.  Kot je za TV Dnevnik poročala Irena Cunja naj bi po neuradnih podatkih v zemljo steklo 25 tisoč litrov snovi. Prizorišče nesreče sta že obiskala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in direktor slovenskih železnic Dušan Mes, sestal pa se je tudi občinski štab Civilne zaščite.

Kot je pojasnil Marušič, vzrok nesreče še ni znan, saj ogled kraja še poteka in so pristojne službe na samem kraju dogodka. Pristojne službe pa že preverjajo morebitno izlitje goriva v podtalnico, saj gre za vodovarstveno območje rižanskega vodovoda. Sicer pa v nesreči nihče ni bil poškodovan.

Za zdaj si bodo ogledali obseg škode, nakar bodo poskusili ponovno vzpostaviti pretočnost proge.