Na njivi gojil 191 rastlin konoplje

Deli novico s tvojimi prijatelji

V ponedeljek so policisti v dopoldanskem času na njivi v okolici Kopra našli nasad prepovedane droge konoplja. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik nasada 34 letni Koprčan, kateremu je bil odvzeta prostost.

Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je na njivi gojil 191 rastlin prepovedane droge konoplja. Opravljena je bila tudi hišna preiskava na naslovu prebivališča, kjer je bila najdena manjša količina prepovedane droge konoplja. Podana bo kazenska ovadba.

Med 9. uro in 9.15 včeraj, pa je neznani storilec izkoristil nepazljivost 36 letne domačinke in ji ukradel nahrbtnik, ki ga je imela obešenega na naslon stola. V nahrbtniku sta bili dve denarnici z osebnimi dokumenti, denarjem v višini 950 evrov in bančnimi karticami, poleg tega pa še mobilni telefon znamke Samsung J6. S tem dejanjem je domačinka oškodovana za 2.000 evrov. Tatvina je bila izvršena na način, da je storilec preko odloženega nahrbtnika položil srajco in nato vse skupaj odmaknil z naslonjala stola. “Svetujemo, da imate vredne predmete in denar vedno pod nadzorom, saj storilci za izvrševanje tatvin izkoristijo vsako najmanjšo nepazljivost,” so opozorili na PU Koper.

Ob 11.20 uri pa je prav tako včeraj, na počivališču Ravbarkomanda, v smeri proti Kopru gorel osebni avtomobil slovenskih registrskih tablic. Do požara je prišlo pri motorju. Na kraju so bili gasilci iz PGD Cerknica in PGD Rakek s tremi gasilskimi vozili. Nihče od potnikov ni bil poškodovan. Materialna škoda na vozilu znaša 8.000 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti, v obdobju od ponedeljka 24. 6. 2019 od 6. ure do danes, 26. 6. 2019, do 6. ure, obravnavali 45 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirske Bistrice so obravnavali 33 oseb, PP Kozina 8 oseb, PP Koper 3 osebe in PU Koper 1 osebo. Po končanih postopkih je bilo 36 tujcev vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 9 jih je zaprosilo za mednarodno zaščito.