Nesporna zmagovalka Melodij morja in sonca 2019 je Tinkara Kovač

Deli novico s tvojimi prijatelji

Nesporna zmagovalka MMS je Tinkara Kovač, njena pesem Bodi z mano do konca je prejela še nagradi za najboljšo glasbo, ki jo je prejel Aleš Klinar in za najboljše besedilo. Najboljši so bili po mnenju žirije Kvartopirci, nagrado Danila Kocijančiča pa sta prejela brata Mihelič, ki sta nastopila pod imenom 2B.

“Vesela sem, da me k sodelovanju in nastopu na Melodijah morja in sonca povabil Aleš Klinar, ki je napisal glasbo za skladbo Bodi z mano do konca, sicer pa si nikakor nisem predstavljala, da bo skladba prejela toliko nagrad. Izjemno sem vesela, da so pesem odlično sprejeli tako strokovna žirija, kot gledalci, saj v kratkem izdajam album, ki sem ga prvič posnela doma, s pomočjo glasbenikov s katerimi sodelujem in bomo v kratkem pripravili tudi koncert. To je vsekakor krasna popotnica za naprej,” so bile prve besede Tinkare Kovač po zmagi na MMS.

 width=
Zmagovalka MMS 2019 Tinkara Kovač.

Tinkari je ob nesporni zmagi denarno nagrado Občine Piran v vrednosti 3.000 evrov izročil župan Občine Piran Đenio Zadković, kristalni kipec Steklarne Rogaška pa generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc. Pri izboru skladbe za veliko narado MMS so sešteli glasove strokovne žirije (25 %), poslušalcev s telefonskim glasovanjem (25 %), občinstva v Amfiteatru s posebnimi glasovalnimi vstopnicami (25 %) ter šestih radijskih postaj (25 %): Radio Slovenija – 1. program, Radio Koper, Radio Celje, Radio Maribor, Radio Murski val in Radio Sora.

 width=
Tinkara Kovač je oboževalcem delila tudi avtograme.

Strokovna žirija v sestavi Patrik Greblo, predsednik, Dajana Makovec, Alesh Maatko, Igor Misdaris in Sašo Fajon pa je nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo podelila Kvartopircem, in sicer za skladbo Veter je vel. Glasbeniki so nagrado prejeli iz rok Dragice Petrovič, direktorice Avditorija Portorož – Portorose. Nagrada strokovne žirije za glasbo, ki jo je podelil umetniški vodja festivala Slavko Ivančić, je kot že v uvodu omenjeno prejel Aleš Klinar za skladbo Bodi z mano do konca, prav tako pa je pesem, ki jo je pela in napisala zmagovalka festivala, prejela še nagrado strokovne žirije za besedilo, podelila jo je Lada Tancer, predstojnica Urada za družbene dejavnosti Občine Piran.

 width=
Festival sta tudi letos vodili Lorella Flego in Bernarda Žarn.

Nagrada Danila Kocjančiča, ki jo je podelil član strokovne žirije Igor Misdaris, je letos šla v roke dvojca 2B, ki ga sestavljata brata Gašper in Primož Mihelič, ki sta se predstavila s skladbo Kot morje. Nagrajenci strokovnih nagrad za izvedbo, glasbo, besedilo in obetavnega izvajalca so prejeli kristalne kipce Steklarne Rogaška.

 width=
Obiskovalce festivala je presentilo neurje.

Festival, ki sta ga v portoroškem Avditoriju tudi letos odvodili Lorella Flego in Bernarda Žarn, je s precejšnjo mero adrenalina začinilo vreme, saj so zaradi neurja, ki se je okrog 22. ure razbesnelo nad Istro, prireditev, ki so jo v živo prenašali na prvem programu Televizije Slovenija, morali za pol ure prekiniti. S tekmovalnim programom so nato nadaljevali, ko se je bila nevihta mimo.Tudi na letošnjem festivalu je izvajalce spremljal v živo Festivalski bend MMS pod vodstvom Tomija Puriča.