Lepota iz domače kuhinje

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sončni žarki božajo naravo in tudi mi mu radi nastavimo naša telesa, naša koža zato potrebuje malce drugačno nego.

Da bi našemu obrazu in nasploh koži ponovno povrnili lesk jo je najprej potrebno temeljito očistiti, odstraniti odmrle kožne celice, jo nahraniti in ji povrniti sijaj.

Pri tem vam bo pomagal piling, ki si ga lahko pripravite s sestavinami, ki jih najdete v domači kuhinji. Zagotovo sta v vsaki kuhinji nekje na polici skrita fino mleta kuhinjska sol in olivno olje, ki ju zmešate skupaj ter nato naredite obrazni piling, ta ista mešanica pa se bo odlično obnesla tudi pri telesnem pilingu. Pri obraznem plingu, se vam splača dodati tudi ščepec ingverja, saj velja za odličnega sovražnika  kožnih nepravilnosti. Kljub temu pa tako obraznega pilinga kot pilinga celega telesa ne smete ponavljati prepogosto, privoščite si ga enkrat ali dvakrat na teden.

Po pilingu je kožo potrebno nahraniti. Za to je za naš obraz več kot primerna maska, ki jo prav tako pripravite iz sestavin, ki jih imate v vaši shrambi. Tokrat boste segli po jajcih, natančneje dveh beljakih in treh ali štirih pomarančah iz katerih boste iztisnili sok. Pripravljeno masko nanesete na obraz in jo pustite delovati 10 – 15 minut. Nato jo temeljito sperite in vaša koža bo navlažena, medtem ko za telo lahko uporabite vlažilno kremo, ki jo imate doma.

Za blagodejen vpliv na kožo boste poskrbeli tudi z živili, ki so bogata z vitamini in minerali. Predvsem sadje in zelenjava, bogati z vitaminom C, bodo pripomogli k ohranjanju vaše kože zdrave.