Občinski svet v Kopru potrdil novelacijo investicijskega programa za gradnjo garažne hiše pod Muzejskim trgom

Deli novico s tvojimi prijatelji

Koprski občinski svet je na današnji seji potrdil novelacijo investicijskega programa za gradnjo podzemne garažne hiše pod Muzejskim trgom. Svetniki so dopolnili tudi razvojni program občine do leta 2022, in sicer s projektom parkirne hiše Sonce.

Novelacija investicijskega programa za garažno hišo pod Muzejskim trgom, ki po trenutnih ocenah znaša 6,8 milijona evrov, je bila potrebna zaradi zamika pri časovnici. Prvotno zastavljen investicijski program je občinski svet potrdil že pred dobrima dvema letoma, ko je županoval Boris Popovič. Gradbeno dovoljenje pa je bilo izdano oktobra 2018, pravnomočno pa je postalo šele maja letos.

Eden od razlogov za novelacijo je med drugim vloga občine za pridobitev sredstev finančnega posojila v okviru operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020 v višini 2,7 milijona evrov. Kot so pojasnili na danšanjem občinskem svetu, dela, ki so se začela junija in naj bi bila predvidoma zaključena v roku 15 mesecev, trenutno potekajo po planu.

Svetniki so poleg tega potrdili še predlog dopolnitve načrtov razvojnih programov mestne občine do leta 2022 s projektom parkirne hiše P+R Sonce. Uvrstitev projekta je predpogoj za nadaljnje aktivnosti za umestitev omenjene parkirne hiše. Z investicijo, vredno slabih 5,6 milijona evrov, bi občina v petih etažah pridobila 460 novih parkirnih mest.

Na predlog Mirjam Lemut so svetniki danes z dnevnega reda umaknili točko, ki jo je predlagala stranka Koper je naš, in sicer o obravnavi problematike motene oskrbe obalnih občin po nesreči vlaka pri Hrastovljah konec junija. Kot je utemeljila Lemutova, so to problematiko že obravnavali na skupni seji štirih občinskih svetov prejšnji teden.