V ponedeljek bo dan za glasbene sladokusce

Deli novico s tvojimi prijatelji

Prizorišče glasbenega spektakla, v sklopu katerega bodo zadonele operne arije znanega italijanskega tenorista Enrica Carusa, se seli v protokolarno-prireditveno dvorano sv. Frančiška na Martinčevem trgu v Kopru. Datum in ura ostajata nespremenjena, koncert bo v ponedeljek, 22. julija, ob 21. uri.

Videmsko društvo Filarmonia z Alfredom Barchijem na čelu s projektom Tespisov voz, ki ga letos posvečajo italijanskemu opernemu tenoristu Enricu Carusu, tudi letos obljublja nepozabno glasbeno doživetje.

V koncertnem programu z naslovom Enrico Caruso, legenda glasu, se bodo zvrstile najbolj znane pesmi neapeljskega izročila in popularne arije iz tradicionalnega italijanskega repertoarja operne glasbe. Njegove arije bo prepevalo 47 glasbenih mojstrov, od profesorjev do izkušenega in visoko kvalificiranega tehničnega osebja, ki bodo s svojim nastopom pričarali magičen večer.

 width=

Filarmonia se vse od svoje ustanovite leta 1998 ukvarja s promocijo glasbene kulture, organizacijo koncertov in kakovostnih umetniških dejavnosti, veliko pozornosti pa namenja mladim obetavnim talentom. Dirigent društva Alfredo Barchi želi s projektom Tespisov voz promovirati italijansko operno glasbo po Furlaniji in sosednjih krajih ter opero približati širšemu občinstvu, predvsem mlajšim generacijam.

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim, kupite jih lahko tudi prek spleta.