Osumljen za 19 kaznivih dejanj, pa je spet na prostosti

Deli novico s tvojimi prijatelji

Iz Policijske postaje Piran so sporočili, da so s kazensko ovadbo zaključili preiskavo serije kaznivih dejanj. Osumljeni je 38-letnik iz Trbovelj, ki naj bi izvršil kar 19 premoženjskih kaznivih dejanj. “Osumljen je storitve velikih tatvin na posebno predrzen način, kaznivih dejanj velike tatvine in tatvine ter več kaznivih dejanj goljufij”, so povedali. Kazniva dejanja tatvin so bila izvršena na območju Lucije, Fiese in Pacuga, v občini Piran. Med preiskavo so ga prepoznali tako oškodovanci kot tudi priče.

 

V Luciji je iz stanovanja ukradel dve denarnici z denarjem in dokumenti, zatem je v Luciji ukradel še nezaklenjeno moško gorsko kolo. Z ukradenimi karticami je poskušal na štirih bankomatih dvigniti denar, vendar mu to ni uspelo. “V nadaljevanju je z ukradeno bančno kartico opravil več nakupovna območju Portoroža, Lucije in Kopra v različnih trgovinah, gostilnah in trafikah, v skupnem znesku 809,23 evrov”, so pojasnili na policiji. Kolo je bilo kasneje najdeno zapuščeno in nepoškodovano ter bilo vrnjeno lastniku.

 

Iz hotela v Fiesi je zaposleni ukradel žensko torbico, v kateri je imela denarnico z dokumenti, gotovino, bančno kartico, mobilni telefon in druge osebne predmete. Denar je vzel, ostalo pa odvrgel. Tudi tokrat je poskušal dvigniti denar, vendar mu ni uspelo.

 

Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve različnih kaznivih dejanj so mu policisti že 7. julija odvzeli prostost. Osumljeni je dejanja priznal in tudi povedal policistom, kam je odvrgel nekatere predmete. Po končanih postopkih je bil izpuščen. Kljub temu je čez dva dni ponovno izvršilštiri kazniva dejanja velike tatvine na posebno predrzen način. Vlomil je v počitniški dom v Fiesi, in sicer v sobo, v kateri sta spali oškodovanki. Hrup ju je prebudil, zato je pobegnil. Kasneje je iz ene sobe ukradel nekaj denarja in kartice, ki jih je kasneje vrnil. “Isti dan je v Pacugu iz športne dvorane uradel ženski 20 evrov, nato pa vstopil v počitniško hiško, kljub prisotnosti oškodovanca, in si obuval športne copate, ko ga je lastnik obutve zalotil. Osumljeni se je izgovoril in vrnil športne copate, nato pa vrnil še bankovec za 20 evrov, za katerega je povedal, da ga je ukradel v dvorani”, so povedali na policiji.

 

Zvečer so mu na podlagi zbranih informacij policisti ponovno odvzeliprostost. Ugotovljeno je bilo, da je Trboveljčan povratnik kaznivih dejanj za premoženjska kazniva dejanja in so zoper njega po Sloveniji podali več kazenskih ovadb.

 

Po končanih policijskih postopkih je bilo o zadevi seznanjeno Okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki je podalo usmeritev, da se kazensko ovadbo poda po redni poti. Osumljenec je bil izpuščen na prostost.