Kaj vse je šlo narobe pri izgradnji Olimpijskega bazena v Kopru?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po bučnem odprtju z megalomanskim ognjemetom ob volitvah, se je hitenje Borisa Popoviča z gradnjo Olimpijskega bazena, v želji po velikem številu volilnih glasov izkazalo za resnično nespametno dejanje. Danes morajo njegove grehe popravljati njegovi nasledniki.

Javni zavod za šport Koper je namreč že v soboto, 15. junija, zaprl Olimpijski bazen Koper. Zaprt bo predvidoma do jeseni, ta čas pa bo zavod izkoristil za redno letno zamenjavo vode, vzdrževalna dela in odpravo napak, ki so nastale pri izvedbi investicije in so se pokazale ob redni uporabi. O nastalih težavah zaradi površne izvedbe del, smo se pogovarjali z Duškom Madžarovičem, v. d. direktorja Zavoda za šport.

Kaj je šlo narobe pri gradnji bazena v kompleksu Solis?

Precej stvari je šlo narobe glede bazena, vendar je bil največji problem že v startu, alge. Ko smo končno našli vzrok – torej slabo pretočnost bazenske vode, smo se odločili za sanacijo. Problematika zagotavljanja enakomerne razporeditve dovedene vode v bazensko školjko, naj bi se zagotovila z dodatno regulacijo loput. Ko smo izpraznili bazen, smo odkrili še eno neljubo napako, rjo, ki se je nahajala v samih črpalkah in je posledično »okužila« cel bazen. Naročene so tako tudi nove črpalke. Ostale napake (tuši, garderobne omarice, naklon keramike, manjše napake v toaletnih prostorih) se odpravljajo istočasno, sanacija naj bi bila zaključena v celoti. Pri tem moramo upoštevati  garancijske roke za uveljavitev napak, ki so bile ugotovljene v prvi polovici leta. Dejansko je prišlo do napak pri gradnji, o katerih je investitor obveščen, izvajalec, v tem primeru Grafist, pa jih mora odpraviti.

Kdo bo plačal popravilo in koliko bodo znašali nastali stroški?

Garancijski roki so aktualni, tako bodo vse napake odpravljene z garancijo. Celotni stroški bodo znani po končani sanaciji.

Koliko časa bo bazen še zaprt?

Odvisno od roka dostave novih črpalk oz. delov črpalk, vsekakor najkasneje do 1. septembra 2019.