PROSTOFER: Brezplačni prevozi za starejše občane v Izoli

Deli novico s tvojimi prijatelji

V okviru projekta Prostofer, ki je ena izmed aktivnosti humanitarnega zavoda za boljšo kakovost življenja starejših Zlata mreža, je Občina Izola pričela z izvajanjem brezplačnih prevozov. Prevozi so namenjeni predvsem starejšim občanom za zagotavljanje dostopnosti do javnih storitev v krajih in ob časih, ko tradicionalne oblike javnega prevoza niso zadovoljive.

V prvem tednu izvajanja brezplačnih prevozov starejših občanov je bilo opravljenih 7 voženj, v projektu pa sodeluje že 8 prostovoljnih voznikov.Klicna številka za naročilo prevoza je 080 10 10. Za vse informacije o prevozih je na voljo Srečko Langeršek, prostovoljec in pobudnik projekta Prostofer Izola, na številki: 041/679-732.

Klicni center deluje od ponedeljka do petka, od 8. do 18. ure, prevoz pa je potrebno naročiti vsaj dva dni pred želeno storitvijo. Prevozi se opravljajo ob delavnikih med 7. in 19. uro, med vikendi in prazniki pa izjemoma, le za zdravstvene potrebe.

Prva uporabnica nove storitve je svojo izkušnjo opisala takole:

Ana Macele: »Niti približno nisem pričakovala tako uslužne storitve prostovoljcev, ki so z današnjim dnem pričeli izvajati brezplačno dejavnost osebnih prevozov občank in občanov občine Izola, ki je tudi donirala vozilo. Bilo mi je v čast peljati se kot prva uporabnica! Priporočam!«