Tina Mrak in Veronika Macarol po osmih plovih s petega na deveto mesto

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tina Mrak in Veronika Macarol sta po osmih plovih na predolimpijski regati, ki poteka v japonski Enoshimi, v ženki konkurenci dvosedov 470 zdrsnili s petega na deveto mesto. Vodstvo sta po diskvalifikaciji domačink Ai Kondo in Miho Yoshioko prevzeli Francozinji Aloise Retornaz in Camille Lecointre. Žan Luka Zelko je v laserju pridobil eno mesto in je po novem skupno 17..

Enošima, Japonska, 20. avgust 2019 – Tina Mrak in Veronika Macarol sta dva dni pred koncem predolimpijske regate z uvrstitvama na 18. in 10. mesto v ženski konkurenci razreda 470 zdrsnili iz sredine na rob deseterice, zato ju jutri čaka kar nekaj dela, da se znova približata najboljšim in si zagotovita dobro izhodišče za četrtkovo regato za medalje. Za tretjim mestom, ki ga trenutno zasedata svetovni podprvakinji Yoshida in Yoshioko, Slovenki zaostajata 21 točk.

Žan Luka Zelko je bil danes deseti in 17. ter zaostanek za deseterico zmanjšal na 15 točk. “V prvi regati sem uspel odlično startati, našel tudi dobro hitrost in prišel na bojo od orce tretji, prav tako sem dobro jadral v krmo, v drugi orci pa sem šel prehitro v sredino regatnega polja, padel v vetrno luknjo in končal kot deseti. V drugi regati sem bil od začetka do konca okoli petnajstega mesta, žal sem v zadnji krmi izgubil dve mesti in pristal na 17. mestu. Pred nami sta še dva plova in točkovno smo vse do desetega mesta kar blizu, tako da bomo videli, kaj se še da narediti. Jaz bom dal vse od sebe in upajmo na najboljše,” je dve regati pred finalom z zanosom povedal 25-letni Mariborčan.

Na čelu ostaja Šved Jesper Stalheim z 32 točkami, drugi je Avstralec Matt Wearn (41 točk), tretji pa Novozelandec Sam Meech (45 točk).