Zaradi vožnje pod vplivom alkohola odstopil podžupan Patrik Peroša

Deli novico s tvojimi prijatelji

Koprski podžupan Patrik Peroša je v noči na četrtek močno pijan prevozil dobrih 20 kilometrov v nasprotno smer po primorski avtocesti. Namerili so mu 0,92 miligrama (1,91 promila) alkohola v izdihanem zraku. Po dogodku je župan sprejel njegov odstop. Na svoji Facebook spletni strani se je odzval tudi župan Aleš bržan, ki je komentiral odstopno izjavo Peroše. Odziv objavljamo v celoti.

Spoštovane občanke in občani, drage prijateljice in prijatelji!

Kot ste verjetno že seznanjeni iz medijev, je podžupan Mestne občine Koper Patrik Peroša ta teden naredil nedopustno napako, ki jo sicer iskreno obžaluje, a se zaveda, da za vožnjo pod vplivom alkohola ni opravičila, zato mi je včeraj ponudil svoj odstop s položaja podžupana.

Ker alkohol ostaja eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče pri nas, od svojih sodelavcev in še zlasti funkcionarjev občine pričakujem in zahtevam ničelno toleranco do alkohola v prometu, zato sem njegov odstop sprejel in ga v ponedeljek povabil na pogovor, na katerem bova med drugim uredila tudi primopredajo poslov.