OKOLJE PIRAN: Zbiranje kosovnih odpadkov

Deli novico s tvojimi prijatelji

Počasi se zaključuje turistična sezona, izredno povečane količine odpadkov iz turističnega gospodarstva, ki jih moramo dnevno obvladovati ter gneča na cestah, ki povzroča zamike pri opravljanju naše dejavnosti zbiranja odpadkov.

S septembrom tako na Okolju Piran ponovno pričenjajo s petkovimi akcijami ločenega zbiranjem kosovnih odpadkov na načrtovanih lokacijah, kamor lahko med 8. in 18. uro pripeljete kosovne odpadke. Prva akcija bo v petek, 6. septembra na utrjenem zemljišču nasproti Agrarie. Delavec, ki bo prišel po odpadke, vam bo z veseljem pomagal, da boste pravilno razvrstili pripeljane odpadke.

V kolikor pa imate večjo količino kosovnih odpadkov ali zelenega vrtnega odpada, nad 2m3, vas na Okolju prosijo, da jih odpeljete naravnost na Zbirni center v Dragonji. Tako se bodo izognili dodatnim manipulativnim stroškom zaradi dvojnega prekladanja odpadkov.

 width=

Od torka, 3. septembra dalje ponovno pričenjajo tudi z ločenim zbiranjem odpadnega jedilnega olja iz gospodinjstev, ko bodo med 7. in 12. uro s stojnico pred sedežem Krajevne skupnosti v Luciji.  Prvi in tretji torek v mesecu vas pričakujejo v Luciji, drugi in četrti torek v mesecu pa v Portorožu, pred trgovino Mercator.

Odpadna olja in masti mašijo kanalizacijske cevi in povzročajo težave pri delovanje čistilnih naprav, vplivajo na kakovost pitne vode, zemlje in zraka, zato jih ni dovoljeno odlivati v kanalizacijo ali  greznico ali kuriti v pečeh.

“Cenimo prispevek vsakega posameznika, ki upošteva navodila o pravilnem ločevanju odpadkov in se drži urnikov zbiranja odpadkov. Stvari se lahko uredijo enostavno, z nižjimi stroški in na pravilen način, samo potruditi se je treba, zato pozivamo vsakega izmed naših uporabnikov: sodeluj, ločuj in privarčuj” so zapisali na Okolju.