Pester vikend v Strunjanu

Deli novico s tvojimi prijatelji

Turistično društvo Solinar Strunjan in Javni zavod Krajinski park Strunjan sta minuli vikend poskrbela za pestro dogajanje v Strunjanu. Ribiški dan v Strunjanu, ob ribiškem pristanišču je ponudil pester spekter dogajanja tako z mlade kot tudi stareješe občane.

Tako so si lahko privoščilo brezplačni obisk centra za obiskovalce Krajinskega parka Strunjan z ogledom video posnetka o morskem delu parka, ustvarjalne delavnice za otroke na temo ribištva in školjkarstva ob centru za obiskovalce parka so začarale v ribiški svet vse male nadobudneže, za ljubitelje delfinov pa je potekalo predavanje društva Morigenos o delfinih v slovenskem morju.

Poleg naštetega je bila na odprte organizirana tudi razstava – reprodukcije starih fotografij o dolgoletni tradiciji ribištva in školjkarstva v Strunjanu, tisti, ki se radi zgubijo med stojnicami pa so lahko uživali na mini tržnici (prodaja izdelkov lokalnih kmetov, izdelkov soli, degustacija in prodaja olja in vina ter predstavitev domače obrti). Kulinarično obarvan večer pa se je zaključil ob druženju in dobri glasbi.

 width= width= width= width= width=