Agraria Koper našla pravo pot

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kmetijska zadruga Agraria Koper je več kot uspešno zaključila poslovno leto. Ustanovitelji Agrarie so se že pred časom zbrali na občnem zboru in soglasno potrdili zaključni račun z revizorskim poročilom o poslovanju za lansko leto.

Agraria je v lanskem letu ustvarila 16,8 milijona evrov prihodkov in 230.000 evrov dobička iz poslovanja. Največji delež prihodkov predstavlja prodaja v trgovinah, več kot milijon evrov pa dobijo s poslom z zelenjavo in sadjem.

Direktor koprske zadruge Robert Fakin, ki je Agrario prevzel leta 2012, je s poslovanjem izjemno zadovoljen, ob tem je povedal: »Zadovoljni smo, a moramo gledati naprej in snovati nove razvojne načrte. Agraria ni samo uspešna, ampak je tudi med najuglednejšimi. Znali smo poiskati pravo pot.« Po njegovih besedah zadruga raste, se razvija in širi, na kar kažejo številke poslovanja in nenazadnje tudi število zaposlenih, ki vztrajno raste. Trenutno imajo 137 zaposlenih. Ponosen je na to, da so kupci prepoznali kvaliteto, saj k njim zahaja vse več kupcev, ki so tudi vse bolj zahtevni. Sicer pa se lahko Agraria pohvali s tem, da njihovi izdelki nimajo za sabo na stotine kilometrov poti, ampak izdelki z njiv do njihovih polic pridejo v 24 urah. V Agrarii Koper stavijo na domačo, lokalno pridelano zelenjavo in sadje, kar je njihova velika prednost. Svojo prihodnost gradijo na lokalnih dobaviteljih.