Tigri ubranili superpokalno lovoriko

Deli novico s tvojimi prijatelji

Košarkarji Koper Primorske nadaljujejo šampionski niz. Novo sezono so začeli z ubranitvijo slovenske superpokalne lovorike, potem ko so v torek v Podčetrtku Hopse s Polzele ugnali s 106:74. Za najkoristnejšega posameznika tekme je bil izbran Lance Harris.

Klub iz Kopra je tako v svojo četrto sezono delovanja stopil na najboljši možen način. Nov superpokalni naslov – prvega je osvojil lani v Hali Tivoli -, je že njegova peta lovorika v manj kot letu dni in skupno šesta v zgodovini.

V Podčetrtku, kamor je po daljšem potovanju prispelo tudi nekaj najzvestejših koprskih navijačev, so primorski tigri prikazali izjemno predstavo. Glavni krivec, da je bilo vsega pravzaprav konec že po uvodnih 20 minutah, je bil zimzeleni Lance Harris.

Američan, ki bo novembra dopolnil 35 let, je tekmece spravljal ob pamet z izjemno preciznostjo. V prvem polčasu je dosegel neverjetnih 22 točk (1/1 za dve, 6/7 za tri, 2/3 PM), pri čemer je svoj prvi met iz igre zgrešil šele dve sekundi pred odhodom na glavni odmor. Tja so se Koprčani podali z visokim vodstvom za 20 točk (56:39), v nadaljevanju pa tekmo le še mirno pripeljali h koncu.

Harris je bil na koncu prvo ime tekme, ob čemer na parketu ni preživel niti polnih 20 minut. Trener Jurica Golemac ga je na klop zasluženo posedel že kmalu po začetku drugega polčasa, ko je zdel svojo sedmo trojko za končnih 25 točk. S tem je izenačil najboljšo strelsko značko posameznikov v zgodovini slovenskih superpokalnih tekem. Enako število točk je pred tem uspelo leta 2012 doseči le še slovenskemu reprezentantu Jaki Blažiči. Ob tem je Koper Primorska postala prva ekipa v 16. izvedbah Superpokala Slovenije, ki ji je uspelo doseči vsaj 100 točk.

Koper Primorsko do nove uradne tekme ločita več kot dva tedna, bodo pa zato tigri uverturo v novo sezono pred domačimi navijači opravili ta petek, ko bodo na pripravljalnem preizkusu gostili italijanskega prvoligaša iz Trsta. Obračun v Areni Bonifika, ki bo odprt za javnost, se bo začel ob 20. uri.

Jurica Golemac, trener Koper Primorske:
“Čestitke fantom za zasluženo zmago, prikazali so profesionalen pristop. V napadu nam je stekel met, kar smo izkoristili. Še enkrat čestitke našim košarkarjem kot tudi ekipi Hopsov za borbeno igro.”

Lance Harris, najkoristnejši košarkar Superpokala Slovenije 2019:
“V prvi vrsti sem si želel, da to tekmo odigramo kot ekipa. Z nekaj uspešnimi meti sem sam padel v dober ritem in v njem uspešno nadaljeval. S soigralci se poznamo, zato izredno dobro sodelujemo, sploh s Šiškom, ki ve, kdaj mi lahko zaupa žogo v roke.”

Žan Mark Šiško, košarkar Koper Primorske:
“Začetek sezone je več kot odličen. V Podčetrtek smo prispeli z jasnim ciljem, da pokažemo, kaj smo delali v pripravljalnem obdobju. To nam je dobro uspevalo, zato smo lahko izjemno zadovoljni.”