Portoroški Monfort stresali ritmi rock ‘n’ rolla

Deli novico s tvojimi prijatelji

V soboto so portoroški Monfort stresali ritmi rock ‘n’ rolla. Slobodan Simič – Sime, je v okviru zanimivega dogodka, ki se ga je udeležilo kar nekaj obalnih zvezd (med njimi Drago Mislej – Mef, Lea Sirk, Jure Lesar, Bakan in mnogi drugi), predstavil svojo zadnjo knjigo Piranski bitlesi.

“Knjiga govori o rock sceni našega časa, mislim pa, da tudi danes potrbujemo rock, nov rock, ki bo med ljudi znova prinesel slogo in mir,” so bile besede Simeta, ki je ob pomoči Občine Piran in ostalih sponzorjev navzoče spomnil kako so se mladi nekoč zabavali.

Za resnično žive spomine so poskrbeli Lado Leskovar, Le catene, One man band Milan Petrovič, Perpetuum mobile, legendarni Prizma, 45 let delovanja, pa je v okviru dogodka obeležila tudi skupina Spomin. Obiskovalce so legendarni glasbeniki, ki jih še danes z veseljem spremljamo na odrih, tako popeljali v obdobje, ko je rock glasba bila na vrhuncu, v obdobje, ko so spod rok glasbenih virtuozov nastajale najlepše pesmi, tako pri nas kot v tujini.

Več o Simetu in njegovih delih lahko preberete v intervjuju, ki smo ga z njim, za OBALAplus, naredili že pred časom, najdete ga pa TUKAJ!Foto: Slavko Franca