Kam lahko letimo iz ljubljanskega letališča?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Zaradi nedavnega stečaja slovenskega nacionalnega prevoznika, se mnogi sprašujejo, kam je še mogoče leteti iz ljubljanskega letališča. Po Informacijah iz Fraport Slovenija, bo z zimskim voznim redom, torej že z oktobrom, vzpostavljena vrsta letalskih povezav iz ključnih trgov slovenskega turizma.

Z letalsko družbo Swiss bo od 16. oktobra 2019 možno leteti med Ljubljano in Zürichom. Letalski prevoznik Lufthansa bo od 27. oktobra povezoval Ljubljano in Frankfurt, od 1. novembra pa tudi Ljubljano in München. Ljubljano in Bruselj bodo že od 4. novembra povezovali poleti družbe Brussels Airlines. Prevoznik Brussels Airlines, član skupine Star Alliance, bo z letenjem bo začel 4. novembra, in sicer šestkrat tedensko. Letalske vozovnice za povezavo, ki je zanimiva za poslovne in turistične potnike, so na voljo od 2. oktobra naprej.

V trenutnem možnem redu ima ljubljansko letališče povezave 10 letalskih prevoznikov, ki letijo na naslednje destinacije: Aeroflot (Moskva), Air France (Pariz), Air Serbia (Beograd in Niš), easyJet (London Gatwick in Stansted ter Berlin), Finnair (Helsinki), LOT Polish Airlines (Varšava), Montenegro Airlines (Podgorica), Transavia (Amsterdam), Turkish Airlines (Istanbul) in Wizz Air (Bruselj Charleroi in London Luton).

Letalske družbe so napovedale povečanje frekvenc letalskih poletov v sledeče ciljne destinacije: v Pariz (Air France bo povečal število poletov s 6 na 13 letov na teden), Varšava (LOT s 7 na 8 letov na teden), Beograd (Air Serbia z 11 na 13 letov na teden) in v Podgorico (Air Montenegro z 4 na 5 letov na teden).