Novo reševalno vozilo v Izoli

Deli novico s tvojimi prijatelji

Reševalna služba slovenske Istre, ki deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Izola je danes uradno prevzela novo reševalno vozilo Mercedes Benz Sprinter, ki ga je dobavila družba Meditra iz Ljubljane.

Vrednost novega reševalnega vozila z ustrezno predelavo in nadgradnjo je dobrih 135 tisoč eurov, od tega je dobrih 38 tisoč eurov za vozilo namenilo Ministrstvo za zdravje preko javnega razpisa za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti, preostanek sredstev pa je zagotovil Zdravstveni dom Izola. Vozilo je namenjeno izvajanju intervencij nujne medicinske pomoči na terenu.

Postopek nabave novega reševalnega vozila je vodila Občina Izola s podporo Javnega Zavoda za podjetništvo Izola.

Vozilo je župan Občine Izola, Danilo Markočič vršilcu dolžnosti direktorja Zdravstvenega doma Izola, Evgeniju Komljancu in reševalcem Reševalne službe slovenske Istre uradno predal danes pred občinsko stavbo na Sončnem nabrežju 8, v Izoli. Program dogodka so popestrili pevci Moškega pevskega zbora Delfin, pod taktirko Maje Cetin.

Julija letos je Občina Izola v uporabo predala še eno vozilo za izvajanje brezplačnih prevozov starejših občanov do javnih storitev v krajih in ob časih, ko tradicionalne oblike javnega prevoza niso zadovoljive. Pridobitev se je izkazala kot zelo učinkovita in dobro sprejeta med uporabniki.

Zadnji mesec pa je svojo moč izkazala narava, v mesecu novembru nas je večkrat zajel plimni val in kot kaže se bodo poplave občasno dogajale tudi v prihodnje. Tudi ob obvladovanju posledic plimnega vala so se ekipe za zašito in reševanje in delavci Komunale Izola ter številni prostovoljci, izkazali z dobro organizirano akcijo, s katero so preprečili še hujše posledice.

Občina Izola se zaveda pomena vseh sil za zašito in reševanje in potrebe po njihovi ustrezni opremljenosti in se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem, ki s svojim delom varujejo in rešujejo naša življenja.