V novem letu

Deli novico s tvojimi prijatelji

Pred vami je prva božično – novoletna številka vašega časopisa Obala plus. Ob pogledu nazaj na vse posameznike, ki so bili pripravljeni spregovoriti za časopis, smo lahko zelo zadovoljni. Še posebej  novim medijskim projektom se namreč pogosto dogaja, da sogovorniki  niso pripravljeni govoriti zanj.

Izgovori, zakaj ne spregovorijo za nov medij, so različni. Nekateri (redki) so iskreni in povedo, da bodo raje še počakali kakšno številko ali dve in videli, ali je medij sploh primeren za njih. Večina najde izgovor v pomanjkanju časa, nekaj  jih pa tudi jasno pokaže, da se v našem mediju ne vidijo. Tudi prav, nič narobe. Takšne svari si pač zapomnimo, a to še ne pomeni, da jih ne bomo ponovno klicali, če bomo menili, da je njihovo mnenje pomembno za celovitost informacije, ki vam jo hočemo posredovati. Zato smo seveda hvaležni vsem, ki so bili pogumni in spregovorili za nas.

V ponos nam je, da je že v drugi izdaji za nas spregovoril predsednik Borut Pahor. V ponos nam je tudi, da smo imeli s predstavniki nekaterih strank manj pristne odnose. Na leto 2020 gledamo z optimizmom.  Vsaj kar se tiče razvoja Obale plus. Z optimizmom nas navdajajo tudi rezultati ankete, ki jo je za nas izvedla agencija Valicon in  o kateri bomo pisali v naslednji številki.

Naši načrti so jasni in ambiciozni. V trenutku, ko nam bodo prihodki to omogočali, nas čaka prehod na izdajanje 14-dnevnika, predvidoma leto dni za tem pa bo Obala plus postal tedenski časopis.

Enako ambiciozno politiko razvoja pričakujemo tudi od vladajočih na Obali. Pričakujemo jasneje postavljene cilje, ki bodo posledično lahko tudi hitreje uresničeni. Pričakujemo, da se bodo manj ukvarjali sami s seboj in več z nami, njihovimi volivci in predvsem prebivalci Obale.

Enako tudi mi, soustvarjalci našega medija, mislimo predvsem na vse vas, ki nas berete. Skušamo  ugotoviti najpomembnejše stvari, ki vas zanimajo in zaradi katerih je vaše življenje lahko lažje in bolj uspešno.

Vse najlepše v prihajajočem letu 2020!

Tomaž Perovič