Policisti zasegli drogo

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kriminalista policijske postaje Sežana sta 17. 1. 2020 ob 20.30 uri opravila kontrolo nogometnega igrišča v Divači. Pri tem sta tam izvedla postopek ugotavljanja identitete 20-letnega Divačana, ki je v roki držal večjo prozorno PVC vrečko. V vrečki je imel več posušenih rastlinskih delcev, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo. Poleg vrečke je imel Divačan pri sebi še mikro tehnico in prepovedano orožje – boksar.

droga

 

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, mu je bila odvzeta prostost. S preliminarno analizo snovi je bilo ugotovljeno, da je imel pri sebi skupno 56,51 gramov prepovedane droge konoplja.   Naslednji dan je bila na njegovem domu opravljena hišna preiskava, kjer je bil najden in zasežen se dodatni kos hladnega orožja – teleskopska palica.

Podana je bila kazenska ovadba za kaznivo dejanje neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in uveden hitri postopek po Zakonu o orožju.