Policija: Kaj se je dogajalo čez vikend?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 96 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 305 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami ter zasegli 4 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 4 tatvine. Intervenirali so 12 krat zaradi kršitve javnega reda in miru.

  1. 1.

Ponoči je zagorelo drevo v vasi Brestovica pri Komnu, v bližini stare osnovne šole. Ogenj je delno zajel tudi nadstrešek tik ob drevesu. Nadaljnje širjenje požar po ostrešju so pravočasno preprečili gasilci. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij in ugotavljanjem vzroka požara.

25.1.

Ob 2. uri ponoči so v Ankaranu zasegli osebni avto 32-letnemu domačinu, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ob 2.40 so policisti v Kopru, na Dolinski cesti, ustavljali osebni avto. Voznik na znake ni ustavil, temveč je odpeljal naprej in takoj za krožiščem vozilo ustavil na robu ceste, ga zapustil in pobegnil s kraja. Vozilo je ostalo v teku, kontaktni ključ pa je polomljen. Zjutraj smo dobili prijavo, da je v Kubedu nekdo ponoči ukradel osebni avto VW Polo, vreden 3000 evrov. Policisti so ugotovili, da je bilo omenjeno vozilo odpeljano z avtovleko, saj je neznani voznik tega vozila ponoči bežal pred patruljo, na Dolinski cesti v Kopru pa iz vozila zbežal ter vozilo pustil prižgano v teku. Prijavitelj je kazal znake alkoholiziranosti. Vozilo je bilo sicer vrnjeno lastniku, nadaljuje pa se z zbiranjem informacij. Po zaključenih vseh policijskih postopkih sledi ustrezen ukrep.

V Kopru na Šmarski cesti je zagorel osebni avto. Gasilci so požar pogasili, vzrok je bil samovžig. Vozilu je potekla veljavnost registracije, zato so lastniku policisti izdali plačilni nalog.

Na Kvedrovi v Kopru je nekdo vlomil v dve stanovanji. Iz prvega ni ukradel nič, iz drugega pa tri ročne ure, znamke Omega in Citizen.

Ob 22. uri so na Tribanski cesti pri Kopru zasegli avto 51-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

26.1.

Nekaj čez polnoč so v Hrvatinih zasegli osebni avto 57-letnemu vozniku, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Poleg tega je bil rezultat hitrega testa pozitiven na droge. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega je odklonil. Sledi mu enoten obdolžilni predlog.

Ob 1. uri so v Kopru ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila z okolice Izole, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.62 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 9.20 so na počivališču Ravbarkomanda (proti Kopru) ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila s prikolico brez ustrezne kategorije, z nepravilno označenim in naloženim tovorom, brez očal, na vozilu pa ni imel homolgiranih pnevmatik. Priklopno vozilo je bilo izločeno iz prometa, vozniku sledi plačilni nalog.

Ob 10.45 so v Baredih ustavili 41-letnega voznika iz Kort, ki je vozil osebni avto brez vozniškega dovoljenja. Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu, odrejen alkotest pa mu je pokazal 0,78 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Z oljčnika pri Kopru so domačinu ukradli motokultivator Labin, vreden 800 evrov.

Ob 11.30 jih je poklicala občanka iz Komna in povedala, da je na njeno dvorišče je prišel pes pasme kraški ovčar, last 64-letnika iz Komna. Ko ga je poskušala odgnati vstran, je začel renčati nanjo, zato ga je spodila le do svojega pesjaka in ga zaprla. To naj bi se zgodilo že večkrat. Policisti so izsledili lastnika in mu predočil prekršek, ker ni zagotovil fizičnega nadzora. Izdan mu je bil plačilni nalog. Po končanem postopku je odpeljal psa domov.

Na cesti med Grinjanom in Šmarjami je občan pod cesto opazil poškodovan skuter, brez registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da je vozilo odjavljeno iz prometa, lastnik pa je iz Izole. Kolo z motorjem je lastnik prevzel na kraju. Vozilo mu je bilo v zadnjem mesecu ukradeno. Nadaljuje se z zbiranjem informacij.

Ob 20.43 so prejeli obvestilo, da je na cesti od kamnoloma Črnotiče v smeri Podgorja vozilo na strehi in je zagorelo. Voznik je bil izven vozila in ni poškodovan. Gasilci so požar pogasili. 49-letni voznik z okolice Kopra je povedal, da mu je nasproti pripeljalo vozilo, ki se mu je umikal, zatem pa je trčil v zid in se prevrnil. Policisti zbirajo informacije, po končanih postopkih sledi ustrezen ukrep.

Na Baredih je nekdo vlomil v objekt na njivi in lastniku ukradel dva akumulatorja, dve plinski jeklenki in nekaj manjših predmetov.