Ecstasy na osnovni šoli

Deli novico s tvojimi prijatelji

Spomladi 2019 so na eni od obalnih policijskih postaj PU Koper dobili prijavo suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami na eni od obalnih osnovnih šol. Policisti so ugotovili, da naj bi učenec osmega razreda isti dan med odmorom zaužil tablete, po vsej verjetnosti prepovedano drogo ecstasy.

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil od svojcev osnovnošolca in drugimi preiskovalnimi dejanji ugotovili, da je tablete prepovedane droge ekstasy kupil od 18-letnega moškega z območja Železnikov. Ugotovljeno je bilo tudi, da osumljeni 18-letnik redno zahaja na obalo in po predhodnih dogovorih na dogovorjena mesta dostavlja prepovedano drogo (tablete ecstasyja), med drugim tudi mladoletnim osebam.

V decembru 2019 so koprski kriminalisti osumljenega 18-letnika izsledili v Izoli, ko se je želel udeležiti javne prireditve z elektronsko glasbo. Ob prijetju je imel pri sebi 38 tablet prepovedane droge ecstasy (tablete vsebujejo prepovedano drogo MDMA) in skupno 2.4 grama prepovedane droge amfetamin.  Odvzeta mu je bila prostost ter na njegovem domu v Železnikih opravljena hišna preiskava, kjer mu je bila zasežena manjša količina prepovedanih drog (MDMA, ecstasy), pripomočkov za pakiranje prepovedane droge in prepovedanih poživil v športu.

Kriminalisti so za osumljenega podali kazensko ovadbo zaradi storitve treh kaznivih dejanj s področja zlorabe prepovedanih drog. V preteklosti je že bil obravnavan za premoženjska kazniva dejanja in kazniva dejanja s področja preprodaje prepovedanih drog.