Brezplačna usposabljanja za ponudnike morskih prevozov Wayv

Deli novico s tvojimi prijatelji

Aplikacija Wayv bo omogočila iskanje in ponujanje morskih prevozov z različnih točk slovenske obale. Konec februarja bodo za ponudnike prevozov v Kopru in Izoli potekala brezplačna strokovna usposabljanja.

V poletnih mesecih bo zaživela inovativna aplikacijska platforma, s katero bo mogoče iskati in ponujati morske prevoze. Aplikacija Wayv bo povezala potnike in lastnike plovil ter tako omogočala prevoz z različnih točk slovenske obale. Sistem je zasnovan po vzoru kopenskega sistema Uber s prilagoditvami na morski prevoz. Vsa komunikacija in plačila bodo potekali preko aplikacije, kar bo omogočalo nadzor, hkrati pa bo tudi varneje in zanesljiveje za uporabnike. Za varnost pa bo poskrbljeno tudi z organizacijo ustreznih izobraževanj, ki bodo prevoznikom prinesla potrebno znanje in dodatne veščine za varno ter učinkovito prevažanje potnikov. Prvo izobraževanje je potekalo novembra lani, organizirana pa bodo še vse do maja.

V februarju bodo potekala tri izobraževanja, in sicer tečaj za voditelja čolna 25. in 26. februarja v Kopru ter tečaj upravljanja z radijsko postajo VHF GMDSS 28. februarja v Izoli. Izobraževanja bodo za bodoče ponudnike prevozov z aplikacijo Wayv brezplačna. Vsem udeležencem tečajev bo aplikacija podrobneje predstavljena, zainteresirani za vključitev v projekt pa bodo prejeli brezplačne bokobrane z logotipom Wayv.

 

Koper, Čevljarska ulica 27

TEČAJ ZA VODITELJA ČOLNA

Torek, 25. 2. 2020, 17.00-21.00

Sreda, 26. 2. 2020, 17.00-21.00

Izola, Tomažičeva 4a

TEČAJ UPRAVLJANJA Z RADIJSKO POSTAJO VHF GMDSS

Petek, 28. 2. 2020, 17.00-21.00

Tečaji so za bodoče ponudnike prevozov z aplikacijo Wayv brezplačni. Prijave na  telefonski številki 041 687 105 (Arturo Steffé) ali na elektronski naslov info@porporella.si.

 

Aplikacijska platforma Wayv bo za uporabnike mobilnih naprav z operacijskim sistemom Android na voljo od junija letos, za tiste z operacijskim sistemom iOS pa približno leto kasneje. Obvezni pogoji za vse sodelujoče prevoznike bodo ustrezen izpit in oprema, sklenjeno zavarovanje potnikov ter registrirana gospodarska dejavnost.

Osnovni namen projektne ideje je razviti prometne povezave med kraji ob slovenskem morju, kar bi omogočilo dodaten vir prihodka ribičem in obstoječim ponudnikom morskih prevozov. Gre tudi za razbremenitev obstoječih prometnih tokov po kopnem ter lažjo in regulirano dostopnost do zavarovanih območij, nenazadnje pa tudi za lepo obogatitev turistične ponudbe.

Foto: Jaka Ivančič