Odziv župana Občine Piran na pismo svetniške skupine SD

Deli novico s tvojimi prijatelji

Svetniška skupina SD je na župana Pirana Zadkoviča naslovila zahtevo za sklic dopisne seje ter mu poslala pismo v zvezi z razglasitvijo epidemije Koronavirusa Covid 19.

 

Kot so povedali na piranski občini, se župan Občine Piran trem predstavnikom lokalne svetniške skupine SD najlepše zahvaljuje za poslane predloge, ki so zelo podobni tistim, ki jih je Občina Piran, poleg številnih drugih že sama oblikovala v preteklem tednu, nekatere že sprejela in jih hkrati večinoma vse tudi finančno in izvedbeno ovrednotila. S tem namenom bo župan začel v kratkem s pogovori z vodji posameznih svetniških skupin, s katerimi želi skupaj prevetriti morebitne nove predloge in jim predstaviti svoj pogled na določene predloge ter že sprejete ukrepe.

 

Ob tem je župan Pirana Đenio Zadković poudaril: »Smo v narodnoosvobodilnem boju proti virusu. Sedaj ni čas za populizem ne na državni ne na lokalni ravni. Ohraniti moramo mirne glave in se v največji možni meri posvetiti solidarnosti in skupnemu delovanju, ne pa populizmu ter obtožbam. V Občini Piran imamo s tem namenom pripravljene številne sklepe za začetek izvedbe ukrepov, med katerimi so tudi nekateri s predloga svetniške skupine SD. Bomo pa z uvedbo marsikaterega ukrepa počakali na državo, saj ni smiselno, da bi zaradi populizma sprejemali odločitve, ki nam jih bodo v kratkem »povozili« državni ukrepi.«