Deli novico s tvojimi prijatelji

Koprski policisti so bili ponoči ob 1:28 obveščeni, da se je na avtocesti Postojna – Razdrto, malo pred Razdrtim, prevrnilo tovorno vozilo za prevoz živali. Prebilo je varovalno ograjo in se prevrnilo na pasu proti Ljubljani.

 

Avtocesta je bila več ur zaprta v obe smeri. V vozilu so prevažali govedo, vse živali so bile po nesreči v prikolici, vendar je prikolica poškodovana. Voznik in sopotnik sta  bila  ukleščena v kabini, od koder so ju rešili gasilci. Voznik in sopotnik, oba s celjskega, stara 46 in 36 let, sta bila odpeljana v UKC Ljubljana, po prvih podatkih je voznik huje poškodovan.

 

Promet  je  bil  preusmerjen  z  avtoceste  iz  Razdrtega po stari cesti do Senožeč in obratno. Na kraj so prišli delavci VURS, saj je bilo v prikolici 30 glav goveda. Govedo so že odpeljali z avtoceste v Postojno (do 6. ure so odpeljali govedo trikrat z manjšim tovornjakom), nekatere živali so tudi poškodovane, en bik je poginil. Do 9:25 je bila odstranjena tako živina kot tudi vozilo, vendar bilo treba počistiti vozišče in sanirati varovalno ograjo. Avtocesta je bila ponovno odprta za promet ob 10:55.