Deli novico s tvojimi prijatelji

Po prvem svežnju ukrepov Mestne občine Koper za blažitev posledic epidemije sta ukrepe za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu sprejeli tudi javni podjetji Marjetica Koper in Rižanski vodovod Koper.

 

Marjetica Koper bo v času izrednih razmer vse gospodarske subjekte, ki zaradi vladnega Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga ter storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji v tem kriznem obdobju ne morejo izvajati svoje dejavnosti, oprostila plačila storitve odvoza komunalnih odpadkov. Do oprostitve plačila smetarine bodo upravičeni le tisti gospodarski subjekti, ki bodo zahtevo za oprostitev plačila podali na info@marjeticakoper.si. Po preklicu vseh ukrepov bo Marjetica Koper ponovno vzpostavila normalno obračunavanje storitev.

 

Poseben ukrep uvajajo tudi v Rižanskem vodovodu Koper, kjer bodo nove cene storitev javne službe oskrbe s pitno vodo za občine Piran, Izola, Ankaran in Mestno občino Koper, ki jih je Svet ustanoviteljic potrdil konec februarja letos, v veljavo pa naj bi stopile s 1. marcem, začele veljati s trimesečnim zamikom, in sicer predvidoma 1. junija. Občanke in občani vseh štirih istrskih občin bodo položnice z novimi, nekoliko višjimi cenami storitev omrežnine in vodarine v poštne nabiralnike prejeli predvidoma šele julija.