Župan Občine Piran je sklical varnostni posvet

Deli novico s tvojimi prijatelji

Na posvetu Covid-19, ki je potekal prek video konference, so poleg predstavnikov občine sodelovali: direktor Zdravstvenega doma Matjaž Kranjc, direktor Javnega podjetja Okolje Piran Gašpar Gašpar Mišič, pomočnica direktorja Centra za socialno delo Južna Primorska, enota Piran Katja Lena, poveljnica Civilne zaščite Občine Piran Marina Sorta, predstavnica Rdečega Križa, Območno združenje Piran Valentina Klemše in predstavnik Gasilske zveze Piran Primož Lebarič. Župan Občine Piran je pred posvetom opravil razgovor še s komandirjem Policijske postaje Piran, Alešem Kordičem. Vsi deležniki so predstavili svoje zadnje ukrepe za preprečevanje epidemije Covid-19 in se skupaj dogovorili glede optimizacije nadaljnjih ukrepov.

 

Župan Občine Piran, Đenio Zadković, je ob tem poudaril, da je treba dati občanom jasen signal, naj še malce potrpijo in se še za nekaj dni odpovedo socialnim stikom. Zgolj na takšen način bomo namreč premagali epidemijo. Župan je hkrati pozval vse, ki se sprehajajo po plažah in drugih javnih površinah, da ne posedajo po njih, jih ne uporabljajo za ležanje in recimo igranje otrok, kar predstavlja osnovo za druženje in zbiranje mimoidočih. Njegovemu razmišljanju so se pridružili ostali deležniki, ki so ocenili, da so občani Občine Piran zelo dobro razumeli, kaj pomeni slogan »Ostani doma, ostani zdrav«.

 

Predstavnik Zdravstvenega doma je sicer stanje ocenil kot stabilno in dobro. Založenost z varnostno opremo pa kot zadostno. Komandir policijske postaje je obvestil župana, da so policisti v preteklih dneh zabeležili 93 kršitev in da si bodo prizadevali za občasen obhod policijskih konjenikov po najbolj izpostavljenih delih piranskega podeželja. Center za socialno delo Južna Primorska, enota Piran bo kmalu začel z razdeljevanjem paketov socialno najbolj šibkim. Civilna zaščita pa bo tudi ta konec tedna priskočila na pomoč policistom in občinskim redarjem pri zagotavljanju vladnih odredb o omejevanju zadrževanja na javnih površinah.