Po prvomajskih praznikih bodo občinske uprave postopoma okrepile svoje poslovanje

Deli novico s tvojimi prijatelji

S sproščanjem vladnih ukrepov bodo občinske uprave po prvomajskih praznikih postopoma okrepile svoje poslovanje, od 13. marca so namreč poslovale v prilagojenem obsegu in brez osebnih stikov s strankami.

 

Župani občin Piran, Izola, Ankaran in Mestne občine Koper so sprejeli odločitev, da se bodo občinske uprave s 4. majem postopoma vrnile v normalno poslovanje, a bo delo zaradi še veljavnih vladnih ukrepov kljub temu potekalo prilagojeno. Zato župani občanke in občane pozivajo, naj svoje zadeve še naprej rešujejo po telefonu in elektronski pošti, s postopnim ukinjanjem državnih ukrepov pa bodo občine z naslednjim korakom vzpostavile tudi vnovični osebni stik referentov s strankami.

Prepričani so, da je vrnitev v ustaljene navade pomemben korak, s katerim se bomo počasi vrnili v normalnost, a bo še vedno treba spoštovati ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. Za občanke in občane bodo tako znova odprte sprejemne pisarne, za poslovanje bodo veljali vsi znani ukrepi, kot so zaščita obraza z masko ali drugo zaščitno opremo in razkuževanje rok ob vstopu v prostor. Še naprej bo v veljavi ukrep prepovedi druženja in sestankov z več osebami hkrati, v primeru nujnih zadev je pri sestankih z več osebami nujno treba upoštevati varnostno razdaljo.