Gledališče opravilo maturo

Deli novico s tvojimi prijatelji

Hlapci bodo zadnje delo Ivana Cankarja, ki ga bodo v koprskem gledališču uprizorili v živo na spletu. Na sporedu bo v četrtek, 30. 4., ob 20.00 na kanalu youtube Gledališča Koper. Po uprizoritvi bo na vprašanja dijakinj in dijakov še zadnjič odgovarjala tudi dramaturginja Ira Ratej.

 

Od petka, 1. 5., dalje bodo na kanalu youtube Gledališča Koper prosto dostopne vse predstave v sklopu projekta Gledališče za maturo, skupaj z odgovori Ire Ratej. Uprizoritve Cankarjevih del, ki smo jih v živo igrali v času »koronskih počitnic«, si je ogledalo več kot 2300 gledalcev. »Upamo, da smo pomagali prispevati k boljšemu razumevanju del velikana slovenske besede. Vsem bodočim maturantom želimo čim več znanja na maturi«, so sporočili iz koprskega gledališča.

 

ZOOM na Gledališče Koper bo tudi tokrat uvod v večerno predstavo. Karin Sabadin; novinarka TV Koper se bo pogovarjala z igralcem Alešem Valičem in režiserjem Jako Ivancem. Intervju bo od četrtka dostopen na kanalu youtube, profilu FB in spletni strani Gledališča Koper.

 

»S tem tednom končujemo nekatere aktivnosti, ki smo jih uvedli od začetka karantene. Za obdobje po prvomajskih praznikih pripravljamo številne novosti, do takrat pa ustvarjamo po ustaljenem urniku, ki je objavljen na https://www.gledalisce-koper.si/sl/ . Opozarjamo na Plesni odmor s Fiono, ki bo v sredo, 29. 4., ob 11.00, in Skok v pravljico z Igorjem Štamulakom, ki bo v soboto, 2. 5., ob 10.30. Oboje na profilu Facebook Gledališča Koper«, so še pojasnili.

 width=