Kako lahko na novo zaživimo, se prenovimo?

Deli novico s tvojimi prijatelji

PREPOROD

Kako lahko na novo zaživimo, se prenovimo? Stiska zaradi izolacije in omejenega gibanja ter posledice tega stresnega obdobja bodo za marsikoga zelo težke, zato moramo poskrbeti, da se bomo z njimi lahko spoprijeli. Da bi to lahko storili potrebujemo krepko in zdravo telo, jasne misli, umirjena čustva, pogum in predvsem moč in voljo za dejanja. Zato moramo okrepiti svoje telo in obuditi našo dušo. Moč in energijo za napredek potrebujejo sedaj predvsem tisti, ki morajo zaradi krize na novo začeti ali vse spremeniti, ker so izgubili službo ali ostali brez dela, doživljali nasilje, ali pa so v času osamitve ugotovili, da življenje, ki so ga doslej živeli, ni to, kar so želeli zase.

 

Človek je čudež narave in inteligence. Naša duša in naš duh sta vir življenja, ustvarjata naše misli in čustva, vse to pa se odraža v telesnih procesih. Po drugi strani pa z zaznavami našega telesa in čutov doživljamo prijetne in neprijetne občutke, ki jih duša občuti kot trpljenje ali pa srečo, užitek, ljubezen, sočutje. Nevidna inteligenca vodi na stotine tisočev kemičnih procesov na celičnem nivoju, naše telo se neprestano spreminja in se prilagaja situacijam. Vsa snov, iz katere so naša telesa, naj bi se vsakih sedem let v celoti zamenjala, saj se celice nenehno obnavljajo.

 

Tako kot nam lahko prave misli pomagajo do boljšega fizičnega počutja, nam lahko tudi krepitev telesa pomaga do boljšega psihičnega počutja. V stiski, ki jo vsak doživlja drugače, je zelo pomembno zavedanje, da smo prav v tem trenutku na vrhuncu svoje evolucije in da je od nas odvisno kako bomo nadaljevali, saj bo naša naslednja misel ustvarila novo možnost ali pa bo ponovila našo preteklost. Zavedanje je najmočnejša nevidna moč v nas, ki usmerja energijo v našem telesu in nam nudi moč za nujno potreben napredek.

 

Pomlad je. Čas novega življenja, čiščenja zunaj in znotraj. To je tudi letni čas jeter, organa energije ponovne oživitve, ki nam bodo sedaj hvaležna, če jih bomo okrepili in prečistili. Če smo brez energije, se prebujamo med prvo in tretjo uro ponoči je to jasen znak, da so naša jetra preobremenjena. Mnogi vedo, da so jetra povezana z jezo, malokdo pa ve, da so jetra tudi organ volje, kjer domujeta pogum za uresničitev naših namenov, odločitev in dejanj. Jetra lahko okrepimo in prečistimo s prehrano in prehranskimi dodatki (pegasti badelj, artičoka, rman, regrat, cikorija, kopriva in mnogo drugega), dobrodošel je tudi kozarec tople limonade zjutraj na tešče, ki v telesu deluje kot generator energije. Glede tega je dostopnih mnogo nasvetov, manj znano pa je, da je za zdravje jeter pomembno upoštevati naraven bioritem – spati naj bi šli torej med 21.00 in 23.00 uro, pomembno je tudi, da ogljikove hidrate zelo dobro prežvečimo in da ne jemo, ko smo nervozni ali v slabi družbi. Zelo blagodejno na jetra deluje tudi delo na zemlji, zato je tudi balkonsko vrtnarjenje in gojenje zelišč in zelenjave v stanovanju zelo koristno tudi s tega vidika. Jetrom koristi tudi oblikovanje gline, dotikanje zemlje, pa tudi ples in hoja v naravi ter obilica zelene barve. Tudi masaža meridianov jeter in žolčnika je še kako dobrodošla.

Pa še to: ko se zjutraj zbudimo, preden začnemo razmišljati o čemerkoli, posvetimo se hvaležnosti za vse kar imamo: za streho nad glavo, hrano, obleko, vse! Nato si pa zamislimo nov dan, kot bel, nepopisan list, kot polje odprtih možnosti, kjer se lahko zgodi vse, kar si želimo. Občutimo srečo in hvaležnost, ki bi nas navdala ob izpolnitvi naših želja in pričakovanj. Če bomo dan začeli z razmišljanjem o včerajšnjih situacijah in skrbeh, ki jih imamo, jih bomo potegnili v današnji dan ter ga ustvarili takšnega, kot je bil včerajšnji. Naj bo to naša vaja, vsako jutro. Sprememba načina razmišljanja lahko obrne procese v našem življenju. Kadarkoli.

 

Romina Salvi

Naturopatinja

Naturopatski center Aureus

Hotel Laguna Strunjan

www.naturopatija.si

naturpatski.center@gmail.com

Tel: 040 371190