Najuspešnejše koprodukcijske predstave primorskih gledališč prodirajo na splet

Deli novico s tvojimi prijatelji

Gledališče Koper išče od Kopra prek Trsta do Nove Gorice nove načine in možnosti, kako ohranjati stik s publiko. Zadnja v nizu rešitev so nedeljske Koprodukcije primorskih gledališč.

 

Slovensko stalno gledališče iz Trsta, Slovensko narodno gledališče Nova Gorica in Gledališče Koper bodo na svojih profilih na družabnem omrežju facebook vsako nedeljo istočasno objavili predstavo, ki je nastala v skupni produkciji.

 

V nedeljo, 8. novembra, ob 18. uri začenjajo z uspešnico Barufe v režiji Vita Tauferja. Več informacij o komediji, v kateri med drugimi blestijo Iztok Mlakar, Luka Cimprič, Gojmir Lešnjak Gojc, Marjuta Slamič in drugi, in ki je prejela kar 6 nagrad, na povezavi: https://www.gledalisce-koper.si/repertoar/barufe/ .

 

S pobudo, pri kateri se znova povezujemo tri primorska gledališča – SSG Trst, SNG Nova Gorica in Gledališča Koper, želijo obogatiti ponudbo predstav, ki si jih teatra željno občinstvo lahko ogleda prek spleta. Koprodukcije so vselej predstavljale pomembno vezivno tkivo primorskih gledališč. S skupnimi močmi so nastale številne odmevne predstave, ki so navduševale tudi zunaj meja slovenskega kulturnega prostora. Pot na medmrežje bodo tako – ob že omenjenih Barufah, v prihodnjih nedeljah našle še Duohtar pod mus, Za blagor vseh ljudi, Gospa ministrica in Kralj Richard Tretji.

 

Ogled predstav je brezplačen in bo mogoč tudi v naslednjih dneh, saj bodo posnetki ostali dostopni tudi v prihodnje. V mesecu decembru bodo ponudbo razširili še s predstavami za otroke in mladino.