Osrečite starostnike v domovih: napišite jim pismo

Deli novico s tvojimi prijatelji

S kreativnostjo in srčnostjo za starejše

Letošnje leto je posebej negotovo. Težko je tudi starostnikom, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po vsej Sloveniji. Od pomladi so deležni izolacije in odtegnitve obiskov, zaradi česar so se mnogi med njimi znašli v osebni stiski. Da bi jih z malo pozornostjo osrečili čim več, posebej pa tiste, ki so le redko deležni obiskov ali nimajo svojcev, se lahko pridružite kreativni dejavnosti.

 

Ana Petrič, direktorica Centra starejših Notranje Gorice in predsednica društva Skupaj za starejše, vabi državljane k pisanju prazničnih voščil za starostnike. Njen cilj je zbrati 21.000 voščil za 21.000 starejših.

 

Sodelujete tako, da z roko napišete kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pomembno je, da so črke dovolj velike in berljive. Po želji lahko tudi kaj narišete ali prilepite. Pismo do torka, 1. decembra, s pripisom »Mala pozornost za veliko veselje« naslovite na Ano Petrič, DEOS – Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice, na hrbtno stran pa zapišete svoj naslov. V centru bodo vsako pismo pregledali, ga vložili v kuverto in nanjo napisali ime ter priimek enega od stanovalcev in se tem zagotovili varstvo osebnih podatkov.