Poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov bo ponovno od 7. do 20. decembra

Deli novico s tvojimi prijatelji

Med 6. in 15. novembrom je na območju Slovenije potekal nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov.

 

Policisti Policijske uprave Koper so v tem času skupno opravili 676 preizkusov z alkotestom in odredili 3 strokovne preglede zaradi suma vožnje pod vplivom mamil.

 

12 voznikom je rezultat alkotesta pokazal stopnjo do 0,52 mg/l, 6 nad to stopnjo, 2 pa sta preizkus odklonila. 11 voznikov je ostalo brez vozniškega dovoljenja za 24 ur, osmim pa je bilo vozniško dovoljenje odvzeto. Zaradi opitosti so pridržali 3 voznike, v 6 primerih pa so odstopili od pridržanja.

 

Poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov bodo ponovno izvedli od 7. do 20. decembra.

 

Kot so povedali, se decembra glede na izkušnje iz preteklih let, prisotnost alkohola pri voznikih bistveno  poveča. »Na celotnem območju PU Koper bomo zato v tem obdobju ob rednem delu poostreno nadzirali prisotnost alkohola pri vseh strukturah voznikov v cestnem prometu, v okviru akcijskih dejavnosti pa bomo ta nadzor še okrepili med vikendom«, pojasnjujejo policisti.

 

Ob tem opozarjajo, da sta alkohol in vožnja pod vplivom alkohola še vedno eden od glavnih

dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče.

 

Nevarno ali nezanesljivo vožnjo lahko policistom vsakdo prijavi na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi sporoči čim več podatkov o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost.