Vozni park PGD Sečovlje je obogatilo novo intervencijsko vozilo

Deli novico s tvojimi prijatelji

Prostovoljno gasilsko društvo Sečovlje je svoj vozni park v februarju obogatilo s sodobnim intervencijskim vozilom GVGP-1, ki ga bodo uporabljali predvsem za intervencije ob naravnih nesrečah kot so poplave in plazovi ter za gašenje gozdnih požarov.

»Za naše društvo je to bil poseben dan, saj smo prevzeli ključe dolgo pričakovanega novega vozila za gašenje gozdnih požarov, GVGP-1. Za nakup novega vozila smo se odločili, ker je bilo naše dosedanje vozilo dotrajano in smo zato nujno potrebovali novega,« je povedal predsednik PGD Sečovlje Dejan Flego.

Nabava novega intervencijskega vozila, za katerega je gasilsko društvo odštelo približno 70.000 evrov, je po besedah predsednika društva trajala tri leta. Za to, da so zadostili vsem normam, so morali najprej najti primernega proizvajalca podvozja in nato še izvajalca za samo nadgradnjo vozila.

 width=
Foto: PGD Sečovlje

Vozilo, ki je izdelano na osnovi vozila Ford Ranger sprejme posadko petih gasilcev, vgrajeno ima visokotlačno črpalko s pretokom, rezervoar za vodo, dva visokotlačna navijaka ter vso ostalo potrebno opremo za gašenje požarov v naravi in reševanje ob neurjih.

»Za to, da smo obogatili naš vozni park, se moram zagotovo zahvaliti nekdanjemu piranskemu županu Petru Bossmanu in sedanjemu županu Đeniu Zadkoviću, ki sta prihod novega vozila počastila tudi s svojo navzočnostjo ob samem prevzemu ključev,« se je zahvalil Dejan Flego, ki je še dodal, da so zelo veseli, da so poleg avtomobila s pomočjo zavarovalnice AS pridobili tudi nahrbtnike za prvo pomoč, ki bodo nameščeni v novem vozilu.

Da bi bilo potrebnih intervencij čim manj in da bo vozilo resnično dobro služilo svojemu namenu, ga je ob prevzemu blagoslovil vaški župnik Matjaž Kravos.