Tudi letos bo Koper gostil več kot 100.000 potnikov

Deli novico s tvojimi prijatelji

V Kopru bo letošnjo potniško sezono otvorila prestižna potniška ladja Viking Star, ki bo na potniškem terminalu privezana 27. marca, s seboj bo pripeljala 850 potnikov. Sicer pa tudi letos na Mestni občini Koper napovedujejo odlično potniško sezono.

K nam bo priplulo 69 ladij, kar je sicer nekaj manj kot v lanskem letu, ko je Koper obiskalo 77 ladij, bo pa zato število potnikov preseglo število 100.000.

Med 69 ladjami bo 9 takih, ki bodo k nam priplule prvič (t.i. maiden call), in sicer MSC Lirica, MSC Opera, Marella Discovery, Azamara Pursuit, Mein Schiff 6, Silver Shadow, Celebrity Infinity, Koningsdam ter Princess Iris, ki se bo ob potniški terminal privezala zadnja, 29. oktobra, so sporočili z Mestne občine Koper.

Z vsako izmed njih bo v Koper priplulo med 1.500 in 2.000 potnikov, izjemi bosa le prestižni ladji Azamara Pursuit in Silver Shadow, ki bosta k nam pripeljali približno 800 gostov. Prvi dve novinki v Koper prihajata že aprila, tri boste lahko občudovali v maju, nato pa še junija, julija, septembra in oktobra, vsak mesec eno.

Kot je znano, se gosti s potniških ladij zadnja leta vse bolj usmerjajo v avtentične lokalne produkte in doživetja, čeprav je njihov delež v primerjavi s tistimi, ki se na destinaciji odločajo za klasične izlete (Ljubljana, Postojnska jama, Bled) še vedno manjši.

Poleg tega bo tudi letos Koper gostil kar tri posebna doživetja za goste prestižnih ladij Azamara Club Cruises, ladjarja Royal Caribbean Cruise Line, ki jih poznamo pod imenom Azamazing.

 

Foto: MOK